Hazai sztár

Ungár Anikó: „Én nem próbálok valamit megcsinálni, hanem megcsinálom”

A bűvésznő legalább annyira sikeres „új” szakmájában, akárcsak a varázslatok világában.

Az ismert színész-rendező, Tallós Rita az elmúlt hónapokban újabb darabot állított színpadra. A Dámák a pakliban című előadás jelmez- és díszlettervezője pedig Anikó lett. A divattervezés egy kicsit sem áll távol az előadóművésztől, hiszen huszonévesen divattervezőként dolgozott egy cégnél, majd később saját divatüzlete volt. Az ott megvásárolható ruhákat pedig maga tervezte. Most egy véletlen folytán ismét visszatért az eredeti szakmájához.

Tallós Ritával nagyon jó barátnők (Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu)

„Rita olyan műveket keres a világirodalomban, amelyek izgalmasak, humorosak, női témájúak. Mivel napi kapcsolatban vagyunk egymással, mindent tudunk a másikról, és természetesen a darabjainak a bemutatóira is mindig meghív. Amikor az új előadásról mesélt, nemcsak maga a dáma és kártya vonzott be mint bűvésztrükk, hanem láttam magam előtt a négy színésznőt is, ahogy éppen öltöztetem őket – meséli lapunknak Anikó, aki akkor felvetette az ötletet a barátnőjének: mi lenne, ha ezennel ő tervezné a jelmezeit és díszleteit? A bűvésznő már aznap kézhez is kapta a szövegkönyvet, hogy megkezdhesse a munkát. – Ez a darab egy kicsit olyan, mint a Szex és New York, és egy kicsit Agatha Christie-s is. Bohókás, humoros, krimis, négy barátnőről szól. A főszerepekben igazán csodás művészeket láthatnak a nézők: Hegyi Barbarát, Szalay Krisztát, Olasz Ágit és Horváth Lilit. Mindegyik szereplőnek nyilván más-más a jelleme, izgalmas volt megtervezni a megjelenésüket – árulja el Anikó, aki a szövegkönyv tanulmányozása után szinte azonnal látta maga előtt ezeket a karaktereket. – Szeretem a kihívásokat, mert megújulásra késztetnek. De csak olyan feladatokat vállalok el, amihez értek. Én nem próbálok valamit megcsinálni, hanem megcsinálom. Nemcsak a jelmezeket, hanem a megfelelő kor bútorait és tárgyait is együtt választottuk ki és szereztük be.”

A darab szereplői: Szalay Kriszta, Horváth Lili, Olasz Ági és Hegyi Barbara (Fotó: Archív)

Így születik egy jelmez

Anikó a szövegkönyv tanulmányozása után pontosan ismerte már a szereplők karakterét, így aztán nagyon könnyű volt megtalálnia számukra a szerepük szerinti öltözéket. „Az ötlet egy pillanat alatt megvan, aztán elmegyek a kedvenc üzleteimbe, de volt olyan kellék is, amit a varrónőmmel csináltattam meg. Az ékszertől a cipőig minden tartozéknak a helyén kell lennie.”

Kiemelt kép: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!