Hazai sztár

Kozso a titokzatos barátnőjéről: „Amióta igazi szép szerelmem mellettem van, minden sokkal könnyebb”

Naponta hálát ad a sorsnak, és azt mondja, most boldogabb és szerelmesebb, mint valaha.

Annak idején, a 2014-es súlyos agyérműtéte után járni, beszélni sem tudott, azonban a kőkemény fél év rehabilitációt követően maximális erőbedobással indította újra az életét. Kozso életébe nemrégiben újra bekopogtatott a szerelem. Titokzatos barátnőjéről pedig pár sejtelmes fotót is megosztott a közösségi oldalán. Az producer a Storynak elárulja: új párja nemcsak gyönyörű és sportos, hanem cégvezetés mellett újabb egyetemre is jár. Választottjával nemcsak a magánéletben, hanem a munkában is kiegészítik egymást. A szépség a fellépések szervezésétől kezdve a színpadi megjelenéséig, a nemzetközi galériákban való kiállításokig mindenben segít neki. „Amióta a kedvesem, igazi szép szerelmem mellettem van, minden sokkal könnyebb. Őrülten szerelmesek vagyunk, szebbek a nappalok és az éjszakák, jobb a levegő, a fény, az ízek, az illatok, a világraszóló érzések. De művészemberként szükségem is van az én múzsámra. Én a szerelemből táplálkozom, ezért élek, hogy aztán az érzéseimet kiénekeljem, és vászonra fessem magamból az emberiségnek. Szürrealista módon fejezem ki önmagam. Most újra színesben látom a világot, örök hálát érzek a lelkemben!” – magyarázza.

Barátnőjével Amerikában (Fotó: Archív)

„Száz évig is élhetek”

De nem csak lelkileg, fizikailag sincs oka panaszra. Pedig a közel kilenc évvel ezelőtti súlyos agyvérzése és az aneurizmaműtéte után szinte mindent újra kellett tanulnia. Ráadásul a polihisztor művész nem sokkal később, kétlaki élete során Amerikában súlyos autóbalesetet szenvedett. Egy hatsávos úton kapta derékba egy kisbusz Atlantában, az ütközés következtében pedig két ember is az életét vesztette. Gerince eltört, súlyosan megsérült. „Az őrangyalaimnak hála, fantasztikusan jó állapotban vagyok, pedig nem sok esély volt arra, hogy két agyvérzés és az egy hónapig tartó kóma után egyáltalán életben maradok. Az utóbbi években még többször megnyitotta Hudák professzor (dr. Hudák István – a szerk.) a koponyámat, hogy meggyőződjön arról, minden rendben van-e az általa kifejlesztett speciális anyaggal. És szerencsére igen, tökéletesen jól vagyok. Most akár már száz évig is élhetek” – mondja nevetve.

Régóta fest (Fotó: Nagy Zoltán/fotocentral.hu)

„Az agyvérzés nem válogat”

Az énekes az Afázia Egyesület felkérésére az afázia nagyköveteként próbál minden olyan sorstársának segíteni, akik az agyvérzés miatt veszítették el a beszédkészségüket. „Egész Európát bejártam már, hogy erőt adjak és támogatást nyújtsak a sorstársaimnak, mert az agyvérzés nem válogat! Bármikor bárkivel megtörténhet… Folyamatosan fejlesztem magam, kommunikálok, elmélkedem, alkotok. A szerelmemmel mindennap újabb és újabb ötletek megvalósításán dolgozunk! Úgy tele vagyok energiával, mint kisgyermekként, amikor az édesanyám és a nagypapám tanítottak, szívom magamba a tudást a mai napig. Mert jöhet siker, pénz, csillogás, de ha egészség nincs, akkor semmi nincs.”

Az a bizonyos tincs (Fotó: Archív)

Nagy álmok, színes tincs

Kozso évekkel ezelőtt, a felépülése után egyből belevetette magát a munkába, és pár hete már a tizenhetedik albuma debütált. Egyidőben külföldön elkészített egy nemzetközi piacra íródott lemezt, amely – véleménye szerint – sikergyanúsan világhírnevet hozhat számára. Közben természetesen a hazai rajongóiról sem feledkezett meg, Burai Krisztiánnal és Danis Elzával karöltve leporolták a 90-es években berobbant és azóta is nagy sikerű dalát, a Szomorú szamurájt, amelynek videóklipjében már színes hajtinccsel láthatjuk Kozsót.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!