Hazai sztár

Rába Tímea jóakarói szerint a lánya majd idejekorán elkallódik: „Ennek épp az ellenkezője történt”

A húszéves Ninával egészen különleges a kapcsolatuk, azt mondják, ők ketten lelki társak.

Jókedvből nem volt hiány aznap, amikor délutáni programjukra elkísértük anyukát és lányát. Folyton csacsognak, rejtély, miről tudnak ennyit diskurálni… A kettőjük közt lévő összhangért sokat dolgoztak, és féltett kincsként őrzik. Már most alig várják, hogy beköszöntsenek a forró nyári napok, amikor esténként a szabadban sétálgatva órákig beszélgetnek majd a csillagos ég alatt. Számukra ez az álomprogram.

Nem akar elköltözni

A tizen-huszonéves lányok általában alig várják, hogy „sátrat bontsanak”, és elhagyják a szülői házat, igyekeznek új, önálló életet kezdeni. Nem így Nina, aki élvezi, hogy még mindig a szüleivel és az öccsével lakik egy fedél alatt. „Nekem ők jelentik az otthont, a nyugalmat, és nem érzem tehernek, hogy együtt élünk. El sem tudom képzelni, hogy saját lakást tartsak fenn. Hihetetlenül megnyugtató, amikor egy fárasztó egyetemi nap után hazamehetek, és anyával beszélgethetek – mondja a jogi egyetem padjait koptató Nina. Azt is elárulja, ő a kamaszkori dackorszakot is kihagyta, sohasem lázadt a szülei ellen, sőt még mélyebb lett a viszonya az anyukájával. – Nekem ő a lelki társam. Bármi történik velem, elsőként vele osztom meg, napi szinten órákat tudunk beszélgetni.”

A nagyfiú, Márk már családos ember, Noel és Nina még otthon lakik a szüleivel (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

Pékségben dolgozik

Nina gyönyörű fiatal nővé érett, és már tiniként fotómodelleket megszégyenítő képek készültek róla, az anyukáját pedig hamar megtalálták a rosszindulatú megjegyzések: a lányát idejekorán beszippantja majd a művészvilág, és elkallódik. Nos, ennek épp az ellenkezője történt. Nina otthon él, az édesanyja a lelki társa, jogi egyetemre jár, és az iskola mellett egy pékségben dolgozik az önálló jövedelméért. „A kulcs az együtt töltött idő. Én abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy ’csak anya’ lehettem. Soha nem hagytam ki munka miatt egyetlen egy edzést, meccset, táncpróbát, fellépést, anyák napját és még sorolhatnám. Ezek a pillanatok nem visszahozhatók, megismételhetők. Volt olyan nap, hogy száz kilométert autóztam, hogy minden gyerekemet eljuttassam a délutáni programjára, majd összeszedjem őket. Nem bíztam bébiszitterre a gyerekeket, még ha olykor hiányzott is, hogy dolgozzak.”

Nina is a szépségkirálynő udvarhölgye lett (Fotó: Schumy Csaba/fotocentral)

Őrzi az anyaillatot

Timi és Nina számos közös programot szervez. „Együtt járunk edzeni, és míg korábban ebben én segítettem Ninát, most ő segít nekem. Sok időt töltünk a szabadban kutyasétáltatással, vásárolgatunk, és órákig tudunk kávézni, megbeszélni közben a világ nagy dolgait az életet, jövőt” – meséli a büszkén. Nina hozzáteszi, még a ruháikat is cserélgetik. „Nekem anya a nagybetűs nő. A mai napig emlékszem, milyen parfümöt használt, amikor kicsi voltam, és ha valahol megérzem, az számomra az anyaillat. Előttem van, ahogy a csoda szép ruháiban játszott velem türelmesen, kedvesen. Én is olyan anya szeretnék majd lenni, mint ő, és továbbadni a saját gyerekeimnek azt a sok szeretetet, családi összetartást, amit én kaptam. A testvéreimmel soha nem éreztük, hogy bármelyikünket jobban szeretnék, mindannyian megkaptuk a kellő figyelmet, szeretetet és foglalkozást. Ha csak ennek a felét meg tudom csinálni, már én is büszke anya leszek” – mondja Nina.

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!