Hazai sztár

Hajdú Péter szerint Bruce Willis nagyon odafigyelt magára: „Ezért is olyan döbbenetes, ami történik vele”

A műsorvezető személyesen is találkozott a Die Hard-filmek sztárjával, ezért bízik a csodában.

Egy évvel ezelőtt Bruce Willis legidősebb lánya, Rumer bejelentette, hogy az édesapja visszavonul a filmezéstől. Mint később kiderült, a szakmában egy ideje már nyílt titok volt, hogy Willis nincs jól. Sok esetben gondja akadt a szövegmondással, vagy egyszerűen elfelejtette, mit is kellene mondania, amit először többszöri felvétellel, később a fülébe helyezett súgóval igyekeztek orvosolni, de a vele való munka egyre nehezebbé vált. Majd megállapították nála az afázia nevű betegséget, ami leginkább nyelvi zavarokat okoz.

Három éve nem volt baja

Most, egy évvel később új diagnózis látott napvilágot: frontotemporális demencia a betegsége, ami a beszédproblémák mellett többek között személyiségbeli változást is jelent. „Sokkolt a hír, amikor meghallottam, hogy Bruce Willis beteg. Három évvel ezelőtt találkoztam vele, beszélgettünk, és nyomát sem tapasztaltam nála bármiféle betegségnek – ­kezdi a Storynak Hajdú ­Péter, aki New York-ban találkozott a ­világsztárral. – Egy olyan magyar energiaital-gyártó cég forgatott vele és Zuleyka­ Rivera modellel (őt a Despacito című dal videóklippjéből ismerhetjük – szerk.) reklámfilmet, aminek ő az arca, és ami az én műsoraim támogatója, így találkozhattam vele. Fent voltunk egy felhőkarcoló 42–43. emeletén, a 300 négyzetméteres ’öltözőjében’, amit nevezzünk inkább apartmannak, és ott beszélgettünk. Kicsit kimért volt, de jó kedélyű, közvetlen, kommunikatív, és velem poénkodott is egyet. Ekkor még semmilyen kommunikációs problémája nem volt szerintem.”

A nagy találkozás New Yorkban (Fotó: Archív)

Egészségesen élt

A műsorvezetőnek viszont már akkor szemet szúrt, hogy Willis mennyire ügyel az egészségére. „Tele volt a szobája avokádóval, szinte csak azt kért, és mondta is, hogy az egy szuper gyümölcs, mindig azt eszi, hogy egészséges maradjon. Feltűnően vigyázott rá, mit eszik, mit iszik. Alkoholt vagy szénsavas italt például egy kortyot sem fogyasztott. Nagyon odafigyelt magára, ezért is olyan döbbenetes számomra, ami történik vele – mondja Hajdú, aki bízik még a csodában. – Tudom, hogy az afázia és a demencia is egy lassítható, de visszafordíthatatlan folyamat, ugyanakkor drukkolok, hátha mégis tudnak érte valamit tenni. Baromi rossz érzés belegondolni, hogy valószínűleg többé már nem találkozom vele.”

Emma, a felesége óvja és gondozza a színészt (Fotó: Archív)

Két hasonmása van

A producer arról is mesélt, hogy Willis már akkoriban is úgy szerződött, hogy csak a felvétel pár percére lép kamerák elé, minden más előzetes beállítást, feladatot az amerikai dublőrével végeztet. „Ennél a reklámfilmnél a dublőrével előtte egy egész napot dolgozott a stáb, hogy minden szög, fény tökéletes legyen. Bruce már csak akkor jött elő, amikor minden kész volt ahhoz, hogy a rá váró színészi feladatot ellássa. Vérprofin csinálta végig a munkát, és utána rögtön ment is el. Azt kell mondjam, sok sztárral találkoztam Angelina Jolie-tól kezdve ­Robert De Nirón át Brad Pittig, de ő magasan a legerősebb kisugárzású világsztár. Hatalmas veszteség, hogy nem láthatjuk többé a filmvásznon.”

Hajdú Péter a színész dublőrével is találkozott (Fotó: Archív)

Többször járt már nálunk

Noha Bruce Willisnek csak 2018-ban, a már emlegetett magyar italgyártó cég felkérése kapcsán lett szorosabb a kapcsolata Magyarországgal, már korábban is járt nálunk. Például 2012-ben, amikor itt forgatta a Die Hard 5-öt.

Kiemelt képek: Profimedia, Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!