Hazai sztár

Bódi Csaba és ifjabb Guszti kibékültek: „Sikerült a gőgön felülemelkednünk”

Bódi Margó és Guszti két fia könnyezve ölelték egymást. Hosszú idő után a fivérek végre újra egyesítették a Bódi családot.

Még hetekkel a történtek után is elérzékenyül a zenész szülők ifjabbik sarja, Bódi Csaba, ha arról mesél, hogyan találtak újra egymásra bátyjával, Gusztival. Évekkel ezelőtt ugyanis Guszti eltávolodott szüleitől és testvérétől, az egyébként sem könnyű helyzetet pedig bonyolította, hogy sérelmeiről beszélt egy tévéműsorban. A nyilvánosság számára sosem derült ki pontosan, min különbözött össze a családjával ‒ akkoriban a sajtóhírek marihuánáról, válásról szóltak, amit a roma hagyományok miatt nem néznek jó szemmel –, és az okokról ma sem szívesen beszélnek. Csak arról, hogyan léptek át a fájdalmaikon.

A Bódi család azelőtt Gusztival együtt muzsikált (Fotó: Nagy Zoltán/fotocentral.hu)

Lezárták a múltat

Bódiék összetartó család, ha tehetik, együtt is dolgoznak, ifjabb Guszti azonban messze tőlük, hátrahagyva a zenész szakmát, Gyulán kezdett új életet feleségével és gyermekeivel. Apósával közös vállalkozásuk ugyan rengeteg munkával jár, de szép megélhetést biztosít a családnak. „A Budapest–Gyula távolság, valamint az eltérő munkarendünk miatt sajnos nagyon ritkán tudunk találkozni, de a minap is másfél órát beszéltünk telefonon, és újra nagyon közel érezzük magunkat a másikhoz – meséli Csabi, hogyan tartják a kapcsolatot a békülésük óta. – Nekünk sikerült a gőgön, a büszkeségen felülemelkedni, és lezárni a múltat, de nagyon sajnáljuk azt az egy-két évet, amit elvesztegettünk – valójában egy félreértés, ki nem mondott sérelmek, fájdalmak miatt. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy végül le tudta győzni a démonait, és mindenki szeretetben él mindenkivel.”

Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

Legbelül fájt

Csabi gyorsan leszögezi, azért beszél minderről, hogy a hasonló cipőben járók ne húzzák az időt, és tegyenek pontot vitáik végére. „Mi igazából nem összevesztünk, csak elhidegültünk. Beszéltünk telefonon, váltottunk üzeneteket, de ezek leginkább formális beszélgetések voltak. Guszti a szüleinkkel is tartotta a kapcsolatot, csak érzelmileg eltávolodtunk, a családi kötelék azonban mindannyiunknak nagyon hiányzott – érzékenyül el Csabi. Érdekes módon az egymásra találáshoz egy újabb sérelmen keresztül vezetett az út. Guszti egy tévéműsorban beszélt a kialakult családi viszonyokról, amit később megbánt, és üzenetben kért bocsánatot szeretteitől. Ez pedig jó kiindulási alap volt, és a két fivér egyre többször és mélyebben beszélgetett egymással. – A negatív kritika után sem bíráltuk, elfogadtuk a véleményét, és akkor is imádtuk, csak távolról. Közhely, de igaz, az idő gyógyítja a sebeket, a kihulló könny elmossa a problémákat, és ezt mi megtapasztaltuk. Nekünk, romáknak nagyon fontos a család egysége, ezért új alapokra helyeztük a kapcsolatunkat, és ennek a szüleink, akik épp most jönnek haza hónapokig tartó thaiföldi útjukról, örültek a legjobban. Alig várják, hogy találkozzanak a bátyámmal. Apukám szigorú embernek néz ki, aminek oka van. A roma hagyományok szerint nálunk a férfi hordja a kalapot, ő hozza meg a végső döntést, ő felel a család minden tagjáért. Határozottnak kell lennie, de legbelül neki is fájt, hogy Guszti nem találta az összhangot velünk.”

Csabi és Guszti újra egy asztalhoz tudnak ülni (Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

Bocsánatot tudott kérni

A Bódi család öt unokájából háromnak Valentin-napon van a születésnapja, ez pedig kiváló apropó volt arra, hogy az egész família összegyűljön. Az eseményről, igazoltan, csak a vakációzó nagyszülők hiányoztak. „Örömteli viszontlátás volt! Megbeszéltük, hogy bár földrajzilag három órányira lakunk egymástól, a jövőben többször fogunk találkozni. Nagyon jó érzés, hogy visszakaptam a bátyámat, és újra árad a szeretet a családunkban. Mindenkit megnyugtatok, Guszti nincs kitagadva, és leszögezném, nem kell a bátyámat félteni, nem éhezik, nem szerény körülmények között él. Gyakran halljuk ezt a vádat, de szerencsére ez nem igaz. Keményen dolgozik, aminek megvan az eredménye. Jól menő vállalkozása van, és büszkék vagyunk rá, amiért vállalta önmagát, és azért is, mert tudott bocsánatot kérni.”

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!