Hazai sztár

A Drága örökösök féltékeny étteremtulajdonosa a valóságban is nyomozott a férje után

De egészen más okból, mint a sorozatban Andrea: Bartha Alexandra boldog házasságban él Barát Attila színművésszel.

Nándi feleségét, Andreát, a féltékeny étteremtulajdonost alakítja a Drága örökösökben Bartha Alexandra. Lubickol a szerepben, már csak azért is, mert ő cseppet sem hasonlít a karakterre. Hiszen míg Andrea éppen válófélben van a férjétől, addig a 43 éves Alex, ahogyan mindenki nevezi, boldog házasságban él Barát Attila színművésszel. „Andrea nagyon hirtelen, ami a szívén, az a száján. Én ma már ha össze is kapok a férjemmel, puffogok kicsit magamban, és csak a letisztult, összeszedett változatot adom tovább. De ez is ritkán van, habár a házasságunk hetedik éve nálunk is kritikus volt. Azt szoktuk mondani, hogy végül is nem váltunk el” – mondja nevetve Alexandra. Úgy érzi, most a helyén van az életben, sőt elégedett és boldog nő. A szép családi élet mintáját otthonról hozta a színésznő. „Szerető, támogató közegben nőttem fel, de voltak elvárásaik is a szüleimnek, főleg az érettségi előtt, merthogy akkor már három éve dolgoztam.” Alexandra ötéves kora óta táncol, és 15 volt, amikor a nagymamája szólt neki, a József Attila Színház táncosokat keres, így lett dolgozó lány. „Az első pár fizetésemből egy akkoriban nagyon divatos, gyönyörű éjkék plüssbársony kabátot vettem, ma is nagy becsben tartom.” Aztán jött a színiiskola, 21 évesen pedig már Bujtor Istvánnal forgatott, és azóta is filmez. Tapsoltak neki Győrben, Veszprémben, Pesten a Madách Színházban, a Játékszínben, és színinövendékeket is oktat.

A Drága örökösökben Andreát játssza (Fotó: Archív)

Nem volt szerelem első látásra

Bár a férje is színész, nem a közös munka során szerettek egymásba, és nem is lobbant fel közöttük a szerelem első látásra. „2011-ben találkoztunk egy buliban, ő akkor válófélben volt, én pedig kapcsolatban éltem. Egy évvel később már mindketten függetlenek voltunk, és egy véletlen találkozás után bejelölt a Facebookon, de nem írt, pedig jó lett volna, mert tetszett. Pár hónapra rá kicsit nyomoztam utána, és volt egy szinkronbuli, amire, talán bevallhatom ma már, miatta mentem el. Ott kiderült, Ati is kérdezgetett felőlem, és ő is miattam jött el a rendezvényre. Nem sokkal ezután pedig meglett az első randevúnk.”

Saci már másodikos (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

Az események rövidesen felgyorsultak. Nemcsak a szerelem miatt, hanem mert mindketten túl voltak már egy házasságon, tudták, mit akarnak a másiktól. 2012 nyarán már együtt laktak. Egy év múlva keltek egybe, miután Attila Győrben megkérte Alexandra kezét. „Főpróbahetem volt, kimentünk sétálni a városba. Azt mondta, menjünk be egy ékszerboltba. ’Miért?’ – kérdeztem. ’Mert szeretnélek feleségül venni’, jött a válasz. Kiválasztottam a jegygyűrűt, majd a színház parkolójában egyszer csak térdre ereszkedett, és annak rendje és módja szerint megkérte a kezemet” – mondja a színésznő, aki egy év múlva, 2014-ben hozta világra közös gyermeküket, Sárát.

„Egyszer elbizonytalanodtam”

Saci ma már második osztályos. „Talán mert gyerekeket is tanítok, nem vagyok elfogult anya, de azt látom, tehetséges, humoros lány, imádjuk – nevet a színésznő, és hozzáteszi, mind­össze egyszer merült fel, hogy lánya testvért kapjon. – Furcsán hangozhat, de Saci annyira jó partnere Atinak és nekem, hogy ez így elég, és a lányunk is csak párszor nyüstölt minket kis testvérért. Egyszer, amikor a rokonságban született egy kisfiú, összefacsarodott a szívem, és elbizonytalanodtam, de ez csak rövid ideig tartott. Maradtunk a realitások talaján, no meg tudjuk, érezzük: így, hárman teljes a mi családunk. De ha lehetne három kívánságom, abban szerepelne gyermek” – kacsint Alexandra.

„Nem hagy főzni”

Barát Attila szerepelt A Konyhafőnök VIP-ben, tavaly decemberben pedig megnyerte az Ide süss! című műsort egy fantasztikus tortával. A konyha otthon is az ő birodalma. „Nem hagy főzni, már feladtam, átadtam neki a konyhát – mondja a feleség. – Remekül főz, imád enni, bár nemrégiben diétára fogtam, és megkértem, figyeljen oda magára jobban. Ez van, anyatigrisként védem a sajátjaimat.”

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!