Hazai sztár

Nyertes Zsuzsa: „A koromnál fogva nem akarok bohócot csinálni magamból”

Közel fél évszázada szerettek egymásba a párjával, Gulyás Attila, mégis csak most határozták el magukat, hogy hivatalos ceremóniát akarnak.

Sokáig nem hitte, hogy egyszer oltár elé vonul, pedig a szebbnél szebb esküvői ruhákban olyan, akár egy született menyasszony. A 64 éves arát a Story magazin is elkísérte az első menyasszonyiruha-próbájára. „Tizenhat éves voltam, amikor összejöttünk Attilával. Akkor még mindketten tanultunk, dolgoztunk, építettük a karrierünket, majd teltek-múltak az évek, megszületett a lányunk, Zsuzsó,­ és valahogy elsiklottunk a házasság felett – kezdi mesélni Zsuzsa, akinek élettársa végül négy évvel ezelőtt, a színésznő 60. születésnapján tette fel a nagy kérdést: ’Anyuci, leszel a feleségem?’ – Mondanom sem kell, igencsak meglepődtem, de nem is volt kérdés, hogy mit felelek. Azóta természetesen már az esküvő is szóba került, igaz, elsősorban most a lányunkat szeretnénk férjhez adni, az ő esküvőjére gyűjtünk. Aztán ki tudja, az is lehet, hogy Zsuzsóval egyszerre vonulunk oltár elé, és dupla menyegzőt tartunk – nevet az édesanya. – Persze ez csak vicc, bár a lányomnak tényleg felvetettem az ötletet, mire azt mondta: ’Na de anya!’ Ebből azért sejthető, hogy nem lesz közös esküvő!”

16 éves volt, amikor összejött Attilával (Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu)

„Vallásos neveltetést kaptam”

Ha dupla menyegző nem is, szimpla esküvője még lehet. No de milyen lakodalomra vágyik a menyasszony? „Titkosra! Nem szeretném nagy dobra verni az esküvőnket, és hatalmas csinnadrattára sem vágyom. Vallásos neveltetést kaptam, ami szerint halálos bűnben élek mindaddig, amíg nem veszem fel a házasság szentségét, úgyhogy számomra csupán az egyházi, templomi szertartás a fontos. A többi már csak körítés, pénzkidobás – mondja Zsuzsa, aki csupán egyvalamiért bánja, hogy ez idáig nem kerítettek sort a ceremóniára. – Három évvel ezelőtt hunyt el az édesapám, úgyhogy ő sajnos már nem tud az oltár elé kísérni. Ez a legnagyobb szívfájdalmam, de remélem, hogy odafentről ő is figyelemmel kísér majd minket, és büszke lesz rám, amikor felöltöm magamra a menyasszonyi ruhát” – vallja be elérzékenyülve.

Lánya, Zsuzsó nem szeretne közös esküvőt (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

„Nem vagyok már 20 éves”

Hogy végül milyen ruhában fog az oltár elé vonulni? „A koromnál fogva nem akarok bohócot csinálni magamból. Egyszerű, elegáns letisztult ruhában képzelem el magam. Nem fehéret viselnék, hanem színeset, mondjuk, lilát, bár abban a fradista sógorom tutira megnyúzna! – mondja nevetve. – A színválasztást még át kell gondolnom, de az biztos, hogy nem szeretnék hercegnőnek öltözni, eleget díváskodom a színpadon. Egyébként sem vagyok már húszéves. Bár teljesen ki vagyok békülve a korommal, és abban sem látok kivetnivalót, hogy közel ötven év együttlét után, 64 évesen megyek férjhez, de a királylányos ruhát és a hetedhét országra szóló lakodalmat meghagyom a fiataloknak és persze az én csoda szép nagylányomnak!”

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!