Hazai sztár

Pokorny Lia fia valóra váltotta óvodáskori álmát – Naponta elmegy a „rockba”

Duplán különleges pillanat, aminek a Story részese lehetett. Anya és fia először enged ilyen részletes bepillantást az életébe.

„Keveset találkozunk, most is teljesen véletlenül vagyunk egy időben itthon, hiszen egy 19 éves fiú ebben a korban már nagyon önálló, a fiam is teszi a dolgát. De ma nincs előadásom, így főzök, Misi pedig a szobájában basszusgitározik. És én olyan hálás vagyok a szomszédoknak, akik ötéves kora óta hallgatják, és ma már egyre többször mondják, hogy nagyon élvezik, amit hallanak” – kezdi a színésznő, aki ráadásul magazinunk hasábjain vállal először közös interjút Misivel.

Eddig tartották is magukat

Az apropót a Damara zenekar legújabb videóklipje szolgáltatta, amiben színésznő és fia együtt szerepeltek. „Misi négy éve basszusgitározik a zenekarban, és nem tudom, merre viszi majd az élet, hogy valóban a zene lesz-e mindig a munkája, de ez most annyira összecseng azzal, amiről négyévesen is mesélt nekem. Azt gondolom, jó úton jár, hogy megvalósítsa az álmait. Ez tölti ki az életét, ez lobbantja be a szenvedélyét, a kreativitását, és jó látni, hogy a fiamat valami ennyire beszippantja. Már óvodáskorában is gitározni akart, és amikor megkérdeztem, hogy képzeli az életét, azt felelte, elmegy majd a ’rockba’ reggel, délután hazamegy egy kicsit, hogy megpuszilja a gyerekeit, aztán visszamegy a ’rockba’” – meséli Lia.

Misi (jobb szélen) a Damara együttesben zenél (Fotó: Archív)

Amikor Pokorny Lia és Csányi Sándor 17 évvel ezelőtt a válás mellett döntöttek, egyértelműen tudták, hogy fiukat egyáltalán nem mutatják meg a nyilvánosságnak. Ehhez az elhatározásukhoz pedig ez idáig tartották is magukat, pedig ismertségük okán ezer és ezer felkérés érkezett feléjük. Misi azóta 19 éves, érettségi előtt álló fiatalemberré cseperedett, aki most már egyedül is el tudja dönteni, mennyit kér a nyilvánosságból. Hogy a színpadon képzeli el ő is az életét, afelől semmi kétség. „Érettségi után a Bartók Konzervatóriumba szeretnék felvételizni jazz és basszusgitár szakra, addig pedig a tanulás mellett eljárunk az zenekarral koncertezni. Dalokat is szereztem már, a Damarában jó lehetőség, hogy ebben is kipróbálhatom magam” – meséli Misi, aki legközelebb február 25‑én lép közönség elé Budapesten, Lia pedig elárulja, ő már jó előre kihúzott minden programot a naptárjából, hogy véletlenül se jöjjön közbe semmi, így biztos, hogy jelen lesz a közönség soraiban.

Bizalmas viszony

Egy édesanya szíve persze nem csupán fia tehetsége miatt dobban nagyot, amikor a színpadon látja. Úgy érzi, Misi most valóban a legjobb helyen van. „A zenekar alapítója és frontembere az egyetlen lány, Agata, aki egy csodálatos, bölcs, vicces 21 éves közösségi ember. Egy kócos édes lány, aki még tizenévesen kitalálta, lesz egyszer egy zenekara, majd egy buliban megismerkedett a fiammal, aki harmadikként 2019-ben csatlakozott hozzájuk. Amikor figyelem őket, azt érzem, van még remény, hogy ők is olyan fiatalok, akik jól szólnak egymáshoz. Agata pedig bölcs női vezető, aki jól ismeri a többieket, a négy srác pedig ösztönösen érzi vele együtt, mire van szükség ebben a világban. Nem véletlen, hogy nemcsak huszonévesek, de az én korosztályom is nagyon jókat bulizik a koncertjeiken. Amikor pedig elakadnak, különösen jólesik az a bizalom, amivel felém fordulnak, és megkérdezik, én mit csinálok olyankor, amikor úgy érzem, zsákutcába kerülök” – meséli Lia.

A harmadik videóklip

Lia még óvodás volt, amikor – egy mesekazetta hatására – elhatározta, színésznő lesz. Követte álmait, ahogy most a fia is teszi. A Damara zenekar legújabb videóklipje azonban nem az első, hanem már a harmadik, ebben pedig szerepet kapott a színésznő is. „A zenekar valamennyi tagja elhívta a rokonait statisztának” – mesélte Lia, akire különleges szerepet osztottak a klipforgatás során.

Kiemelt kép: Bognár Bogi

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!