Hazai sztár

Magyar Attila – Hidegburkolóként és plakátragasztóként is dolgozott, most milliós befektetést nyert

A Drága örökösök sztárja szerint nem árt több lábon állni. Párjával és barátjukkal az egyik Cápát is lenyűgözték az ötletükkel.

Ha jön az isteni szikra, hogy a főállás mellett milyen vállalkozást indítsunk, akkor azt a lehetőséget meg kell ragadni. Így volt ezzel a színész és párja, ­Helyes Georgina is. Az ötlet pedig, hogy szerencsét próbáljanak az RTL műsorban is, Giná­tól származik. „Az OkosMesét akkor találtam ki, amikor a pandémiás színházi bezárások alatt ránk szakadt a kényszerpihenő. Szerettem volna segíteni azoknak az édesanyáknak, akiknek a home office és a háztartás mellett az otthon lévő gyerekekkel is foglalkozniuk kellett egész nap, és már nem volt ötletük, hogy mit csináljanak közösen a gyerekekkel” – meséli Gina az OkosMese nevű gyerekeknek szóló fejlesztő sorozatról. A termékeket, játékokat, a web­shopjukat egyébként nem ketten fejlesztették, hanem jó barátjukkal, Korponay Zsófi színésznővel együtt. „Szerencsés csillagállás alatt született ez a csapat, hiszen nemcsak az a közös bennünk, hogy mindhárman színházban dolgoztunk, hanem az is, hogy mindannyiunkban volt még olyan kreatív energia, amit szívesen hasznosítottunk volna más terepen – veszi át a szót Zsófi. – Ezért amikor Gina megkeresett, hogy volna-e kedvem a játékokat illusztrálni, és részt venni az egyéb kreatív feladatokban, boldogan mondtam igent.”

Fotó: Archív

A kivitelezésben vállal szerepet

Természetesen a bizniszből ­Magyar Attila is kiveszi a részét. „Én főleg a kivitelezésben játszom szerepet. Legyen az nyomdai feladat, kapcsolattartás, logisztika, webshopügyintézés. A videós tartalmak gyártásában is részt veszek, akár szereplőként is” – mondja a színész, majd hozzáteszi: a Cápák elé állni izgalmas megmérettetés volt, ezért nagyon komolyan vették a felkészülést és a velük való találkozást. És bejött, Lakatos István hétmillió forinttal szállt be az üzletbe, 33%-ért cserébe. „A befektetést egy színházi roadshow megvalósítására kaptuk, és nem volt kérdés, hogy elfogadjuk-e vagy sem.”

Már gyerekként is dolgozott

„Általános iskolában nyaranta mezőgazdasági telepre jártunk, később, amikor harmadikban kirúgtak a gimnáziumból, kötelező volt dolgozni: kőműves, hidegburkoló mellett, ­virágboltban, dolgoztam segédmunkásként és színházi büfében, aztán plakátragasztóként Debrecenben” – sorolja Attila.

Lakatos István (balról a második) bizalmat szavazott nekik (Fotó: Sajtóklub RTL/fotocentral.hu)

Eredményükre joggal lehetnek büszkék, hiszen a vállalkozásuk fejlesztése közben Zsófi színházban játszott, illusztrátorként, grafikusként is dolgozott, Attila a világot jelentő deszkákon szerepelt, és forgatott többek közt a Drága örökösök: A visszatérésben. Gina, aki régebben színésznőként dolgozott, de ma már a színfalak mögött tevékenykedik, így vallott: „Már régóta nem vagyok színésznő, de a színház az életem része maradt. Kulturális újságíró vagyok és sajtós, valamint felépítettem egy sikeres színházi weboldalt is.”

A kiemelt képen Korponay Zsófi, Helyes Georgina és Magyar Attila (Fotó: Sajtóklub RTL/fotocentral.hu)

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!