Hazai sztár

Mészáros Árpád Zsolt: „Most sem feltétlenül tartom magam mintaapának, de a gyerekeimért élek”

Hamarosan megszületik az ötödik Mészáros csemete, akit nemcsak a szülei, hanem a testvérei is türelmetlenül várnak.

A színész majd’ kiugrik a bőréből, hogy ötödször is édesapává válik, noha sejti, akadnak olyanok, akik rossz véleménnyel vannak arról, hogy az ötödik gyermeke a negyedik édesanyától születik. „Megragadnám a lehetőséget, hogy tiszta vizet öntsek a pohárba a családi életemmel kapcsolatban – kezdi a 48 éves színész, akinek már jó ideje nyomja a lelkét, hogy tévesen ítélkeznek róla. – Harmincöt éve vagyok a pályán, nagyjából ennyi ideje engedek bepillantást a magánéletembe is, és ez idő alatt négy komoly kapcsolatom volt – beleértve a jelenlegi páromat, Krisztát. Tehát nem vagyok egy Casanova, azt pedig külön kikérem magamnak, hogy csélcsap lennék. Az sem igaz, hogy azért ért véget a második kapcsolatom, mert megcsaltam a volt páromat, Erikát – ezt tőle is nyugodtan meg lehet kérdezni. És hogy a kapcsolataimból ennyi gyermek született, azért hálásabb aligha lehetnék, ugyanis nekem ők a ­mindeneim! – mondja nyomatékosan. – Tény és való, nem mindig voltam mintaapa, most sem feltétlenül tartom magam annak, de értük élek. És hál’ isten, ezt a legnagyobb fiam, Bendegúz is pontosan tudja, érzi, noha két-három évet kihagytam a gyerekkorából. Amikor rákos lettem, mint mindenki mást, őt is kizártam az életemből. Nem akartam, hogy bármi köze legyen a fájdalmamhoz, egyszerűen jobbnak láttam megkímélni őt. Legalábbis akkor ezt mondogattam magamnak, de lehet, ezzel csak mentegettem magam. Viszont mi ezt már rég megbeszéltük, sőt tizennégy éves korában hozzám is költözött. Biztosítottam – és a mai napig biztosítom – őt arról, hogy ő a legjobb dolog az életemben, éppúgy, mint a testvérei. Én elsősorban szülő vagyok, minden más csak ezután következik. És feb­ruár 14-én, Valentin-napon ötszörös apuka leszek…”

„Elengedtem, hogy saját gyerekem legyen”

Mint mesélik, számukra maga a csoda, hogy Kriszta teherbe esett, ugyanis az orvosoktól éveken át azt hallották, erre semmi esély sincs. „Krisztának pár éve egy méhnyakrák-megelőző műtéten kellett átesnie, ami után végképp meddőnek nyilvánították. Ez egy rendkívül fájdalmas időszak volt. Kriszta mindennél jobban szeretett volna édesanyává válni, és én nagyon szerettem volna ezt megadni neki. Szóba jött többek közt a lombikprogram, az örökbefogadás, és mikor már megállapodtunk az utóbbiban, kiderült, hogy várandós.”

Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu

„Még ha szörnyen fájt is, elengedtem, hogy saját gyerekem legyen – veszi át a szót az énekesnő. – Majd egyik nap feltűnt, hogy késik a menstruációm. Ilyen volt már korábban, a nőgyógyászati problémáim miatt többször kihagyott, de a legjobbakban bízva, minden alkalommal csináltam terhességi tesztet, mint ahogy hét hónappal ezelőtt is. És pozitív lett a teszt – ezúttal éreztem, hogy az lesz!”

„A kisfiam megkímél”

A hír hallatán Árpi először megijedt. No, nem a felelősségtől vagy attól, hogy ismét apa lesz, sokkal inkább Kriszta miatt aggódott. „Látta rajtam, hogy nem teljes az örömöm – folytatja a színész. – Az orvoshoz tartva kérdezte is tőlem, hogy kétségek gyötörnek-e. Megnyugtattam, hogy nem, dehogy, csak szörnyen félek, mi lesz, ha beleéljük magunkat a gyerekbe, majd elveszítjük. Én már korábban átéltem, milyen az, ha az emberrel közlik, baj van. De ahogy telt az idő, és egyre több vizsgálat azt mutatta, hogy minden a legnagyobb rendben van, megnyugodtam. És Kriszta kimondottan jól viselte az elmúlt hónapokat.”

Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu

„A hetedik hónapban járok, és lekopogom, eddig kutya bajom! – lelkesedik a kismama. – A nagyobb rosszullétek még az első trimeszterben is elkerültek, különösebben kívánós sem voltam. Mostanra is mindössze ­annyi panaszom lett, hogy olykor fájdogál a derekam. A kisfiam megkímél. És hát már nincs is sok hátra a szülésig, és bizonyosan császározni fognak. A betegségem, a műtétem után ez nem volt kérdés. De úgyis csak az számít, hogy egészségesen jöjjön a világra. Azt jó jelnek veszem, hogy Valentin-napra vagyok kiírva – mosolyog. – Szoktam is mondogatni, hogy Árpi a nagy szerelmem, a fiam a kis szerelmem.”

Büszke a mozaikcsaládjára

Hogy mi lesz a neve a kis jövevénynek, az egyelőre még a család előtt is titok, és mint Árpi mondja, ennek nyomós oka van. „Hozzátartozik az igazsághoz, hogy én, illetve a párom is remek kapcsolatot ápolunk a gyerekeim anyukáival. Sőt Kriszta többször és mélyebbeket beszélget velük, mint én. Ugye, ott van a volt feleségem, Györgyi, akitől a 26 éves fiam született. A második páromtól, Erikától lett két gyerekem, a 16 éves Rózsa és a mindjárt 12 éves Merse. És van a hétévesem, ­Árpika, akivel Brigi ajándékozott meg, viszont őt az édesanyja annyira óvja a média világától, hogy abban maradtunk, az ő kis arcát nem mutogatjuk – magyarázza. – Azért is említem most név szerint a volt párjaimat, mert bármennyire is furcsa vagy hihetetlen, a családomként tekintek rájuk, mint ahogy Kriszta is. Például nincs számomra abban semmi meglepő, hogy egyszer csak szembe találom magam az egyik volt párommal a nappaliban. Nem kell bejelentkezniük, akkor jönnek, amikor akarnak. Így vagyunk mi. No persze ennek a szoros viszonynak megvan a hátulütője is, ugyanis ha bakizom, vagy valami ostobaságot csinálok, akkor egyszerre négy nő koppint a fejemre, az édesanyámmal együtt öt – nevet fel jóízűen. – És persze mindenkinek mindennel kapcsolatban megvan a véleménye. Hogy mi lesz a születendő gyerekünk neve, az is egy jó darabig borzolta otthon a kedélyeket. Majd úgy döntöttünk, a fiaimon és a lányomon kívül nem áruljuk el senkinek.”

Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu

„A barátjuk is vagyok”

A gyerekeket, amennyire csak tudják, bevonják a babavárás időszakába is. „Imádják Krisztát, és ő is őket. Csodálatos pótanyjuk, gyakran így is hívják őt. Így mikor megtudták, jön a tesó, a nyakunkba ugrottak. Nekem ez hatalmas boldogság. Ugyan különböző korúak, mégis megvan közöttük az össz­hang, és ami a legjobb, hogy beszélem a nyelvüket. A barátjuk is vagyok, de ez teljesen összeilleszthető az apasággal. És nem érzem, hogy akkora felelősség lenne rajtam miattuk, amit ne bírnék el. Nem is élem meg teherként, hogy ennyi gyerekről kell gondoskodnom, vagy gyerektartást kell fizetnem utánuk. Valahogy mindig megvoltunk, és ők aztán tudják, mit jelent az összefogás. Édesapám gyakran említette – és idővel a Mészáros család jelmondatává vált –, hogy nincs az a kevés pénz, amit ne lehetne beosztani, és nincs az a sok, amit ne lehetne elkölteni. És nekem tényleg nincsenek álmatlan éjszakáim amiatt, hogy miként tartsam el a négy – hamarosan öt – gyerekem. Tudom, hogy megoldom – mosolyodik el. – És ami mindennél lényegesebb, hogy szeretetből és figyelemből sincs hiány. Annyi időt töltök velük, amennyit csak lehet.”

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!