Hazai sztár

Straub Dezső: „Az életem több területén is újra kellett kezdenem”

A népszerű színész még emésztgeti, hogy véget ért a kapcsolata Mónikával, aki rajongójából lett a szereleme.

Hat évvel ezelőtt, amikor a Vidám Színpad egyik előadása után vacsorára hívta ­Mónikát, úgy érezte, megtalálta a nőt, akivel új életet kezdhet. Már fiatal lányként rajongott a színészért, de tiszteletben tartotta, hogy Straub akkoriban már családapa volt. Időközben ő is férjhez ment, született egy lánya, majd a válása után ő is egyedül maradt.

A kanadai juharfa mindig Mónikára fogja emlékeztetni (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

A juhar levelei

35 év „pihenő” után az élet nem várt fordulatot tartogatott számukra, a randikból szerelem, a szerelemből pedig összeköltözés, hatéves együttélés lett. „Több mint hat évet töltöttünk együtt, és azt hiszem, az igazi értékeinkből mindketten építettük a másikat. Az az ízlésvilág, amivel ő rendelkezik, az életem szerves része lett, mint ahogy az én jelenlétem is sok pozitív változást okozott benne – kezdi a színész. – De sajnos előfordul, hogy egy kapcsolatban elfogynak a közös álmok. Velünk is ez történt Mónikával, és szomorúan vettünk új irányt, immáron külön-külön.” Azt mondja, a nyár második felében jutottak erre a döntésre. „Sok jel mutatott már erre, és mi nem vártuk meg a legvégét. Úgyhogy az őszi falevelek már a magányos nyakamba hullottak arról a fáról, amit Mónika miatt ültettem ide, a kertbe. A kanadai juhar a kedvenc fája, és ez mindig rá fog emlékeztetni.”

A Betörő című zenés krimi-vígjátékot a közelmúltban mutatták be a Körúti Színházban (Fotó: Archív)

Meg kell békélniük

A szakítás közös döntés volt, a sebek pedig még nagyon frissek. „Egyelőre ennek a dolognak még meg kell szilárdulnia bennünk. Meg kell békélnünk a gondolattal, hogy ez így alakult. Később talán eljön az idő, hogy felhőtlenül csacsogunk a közös múltunkról Mónikával – mondja a színész, de addig is berendezkedett a szingli életformára, és belevetette magát a munkába. – Nemrég volt egy kiválóan sikerült premierünk Nyertes Zsuzsival, és a Körúti Színház szervezésében országos turnéra indulunk A betörő című zenés krimi-vígjátékkal, amit egy kedves barátommal, Barcs Endrével írtam. Remélem, még sok sikeres előadásunk lesz. Az elmúlt két év sok mindenre megtanított, az életem több területén is újra kellett kezdenem” – utal a nevével összeforrt, Vidám Színpad ­körüli botrányra.

Kiemelt kép: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!