Hazai sztár

Pintér Adrienn Ada: „Szuper volt kiszabadulni az elzártságból”

A negyedik napon távozott A Konyhafőnök VIP című műsorból, mégis úgy érzi, a felvétel jó móka volt.

A gasztroműsor során olyan ismerősökkel találkozott a stúdióban, akiket ezer éve nem látott. „Szuper volt kiszabadulni a nürnbergi Covid-elzártságból – mondja Ada, aki egy ideje már nem Németországban, hanem újra Budapesten él. A forgatások azonban új élethelyzetek elé is állították. – Lányunk, Freya először töltött teljes napokat nélkülem, csak az apukájával. Egyszer még a fürdetésre és az altatásra sem értem haza, ez is először fordult elő. Az új élmények közé tartozik az is, hogy itt kóstoltam először kagylót, és nyulat sem készítettem korábban.” Pedig Ada rendszeresen főz, kétnaponta biztosan. Ráadásul nagy adagokat, ezért a különleges fine dining (a megszokottnál kisebb adagokból álló művészi menüsor – a szerk.) távol áll tőle. „Egy kiló húsnál kevesebből nem érdemes főzni a férjem és főleg a két 17 éves fiam miatt. Mindent megesznek, sokat és jó étvággyal. Szóval bár hamar kiestem a versenyből, annyira tudok főzni, hogy három gyereket életben tartsak – nevet a tévés, aki kislányként a dédijétől és az egyik nagymamájától tanulgatott főzni, no meg édesanyjától. – Anyutól a főzés szabadságát tanultam meg, ő ma sem mére­geti a hozzávalókat, beleteszi, amit úgy érez, bele való, és lesz belőle egy remek étel. A legtöbbször én is így főzök a saját családomnak, először megnézem mi van ­itthon, és abból készítek valamit.”

Kislányát is egészséges életmódra neveli (Fotó: Archív)

A hagyma és a paprika az igazi

Adának mindig is fontos volt, hogy a gyerekei egészségesen étkezzenek. „Egyikük sem kapott soha üveges bébiételt, én készítettem nekik az eledelt, a pépeket friss zöldségből, gyümölcsből. Később pedig nem fűszereztem agyon az ételüket, mert számít, hogy a gyerekek érezzék az étel valódi, természetes ízét, ne csak a sót meg a cukrot. Ebből a szempontból mi, felnőttek már el vagyunk rontva, de ők még nem – állítja. A műsorvezető egyébként három ország konyháját is jól ismeri, hiszen élt az Egyesült Királyságban, Németországban és persze itthon. – Lehet találni remek ételeket mindenhol, Angliában finom a húspite, a németeknél a nürnbergi kolbász, de mégiscsak az az igazi, amiben sok hagyma és pirospaprika van. A viccet félretéve, én Nürnbergben is igyekeztem magyaros ételeket az asztalra tenni.”

Sok új helyzettel találkozott A Konyhafőnök VIP-ben (Fotó: Archív)

„Tejfehérje-allergiám van”

Habár ez Adáéknál nem is olyan egyszerű, ugyanis kénytelen tej, tejtermék és tojás nélküli ételeket készíteni. „Hat éve derült ki, hogy tejfehérje-allergiám van. Ha ezek közül egy kicsi is, például egy kevés tejport tartalmazó élelmiszer kerül a szervezetembe, tíz perc alatt kiütések jelennek meg a testemen. A tojásrántottát legtöbbször Bence és Bálint elkészíti magának. Az ikrek egyébként tudnak sütni-főzni. Bálint inkább süt, de nemcsak süteményt, hanem kenyeret is, ezért évek óta kovászt nevelünk. Németországban többször költöztünk, a kovászt pedig mindenhova vittük magunkkal, és haza, Magyarországra is hoztuk. Bence inkább a haverjai­val szokott főzni, amikor a fiúk nálunk alszanak, vagy amikor ő valamelyiküknél.” Arra a kérdésre pedig, hogy az ikrek mit készítenek a legfinomabban, Adának egy pillanatig sem kell gondolkodnia. „Minden évben a fiúk sütik a születésnapi tortámat. De nem csak nekem, a család összes tagjának.”

Minden évben az ikrek sütik a szülinapi tortáját (Fotó: Archív)

Kiemelt képek Birton Szabolcs, Tóth Beáta/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!