Hazai sztár

Stylistok harca – Fegyverük az ízlésük

A nézettségért folyó versenyben akár egy álomruha is dönthet. És ha a konkurens csatornák sztárjai hasonlóban tündökölnek, azt sokan nem nézik jó szemmel.

Show-műsorok sikere múlhat a szereplők megjelenésén, nagy becsben is tartják a két nagy konkurens tévé stylistjait. Ki gondolná, hogy a nézettségért vívott harcban a pazar, színes kosztümök is fegyverek, tervezőik ezért hétről hétre gondosan felépített stratégiával készülnek. Az RTL és a TV2 legnézettebb műsorainak stylistjai ruha-, anyag- és színválasztásaikkal próbálják eldönteni a versenyt, sokszor tényleg rajtuk múlik, hogy az X-Faktort vagy a Dancing with the Starst választjuk-e. Aki belenézett már mindkét nagy élő show-ba, annak feltűnhetett néhány különös hasonlóság – talán összebeszéltek a tervezők? Hogyan fordulhatott elő, hogy az első élő show-ban Herceg Erika, az X-Faktor mentora (a kiemelt képen jobbra) és Ördög Nóra, a Dancing ítésze testét is alig takarta a ruha, a következő héten pedig mindketten tűzvörösben (Ördög Nóra a kiemelt képen balra) tündököltek?

Ördög Nóra átlátszó ruhája miatt is kritizálták Holdampf Lindát (Fotók: Olajos Piroska/fotocentral.hu, Archív)

A műsor után meg is kapta a magáét ­a Holdampf Linda–Demeter Richárd páros, a Dancing with the Stars és Flórián Kata, az X-Faktor vezető stylistja is. „Nekem furcsa, amikor egy kolléga minősíti a munkánkat nyilvánosan, hiszen ez egy szubjektív szakma művészi és alkotói szabadsággal. Pontosan tudják, mennyi munka van abban, mire egy előadó színpadra kerül. Ettől függetlenül a gonoszság minden eszközét használják, hogy minősítsék a ­munkánkat. Lehet, csak engem akarnak szurkálni, de belerúgnak egy komplett beautycsapat­ba és a sztárba is, aki a ruhát viseli. Az X-Faktor ­vezető stylistjával ellenben remek a kapcsolatunk, barátok vagyunk, és mivel konkurens csatornáknál dolgozunk, nem beszélünk össze a ruhákat illetően. Minden hasonlóság vagy egyezés a véletlen műve” – fogalmaz ­Holdampf Linda.

Az X-Faktor női mentorát is vörösbe öltöztette Flóra Kata (Fotók: RTL, Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

A varrónő trükkje

Amikor valakin nincs bugyi, a harisnyát és a nadrágot varrják össze, a kényes részeken azonban egy spárga vagy emelés közben könnyebben elszakad a ruha, ezért több öltéssel erősítik össze a két anyagot.

A stylistként tizennyolc éve dolgozó Flórián Kata jól ismeri „vetélytársát”, hiszen tizenhárom évvel ezelőtt még ugyanabban a show-ban dolgoztak, és bár ­sokan gondolnák, épp emiatt nem kedvelik egymást, a magánéletben valójában barátok. „Nem szeretek harcolni, rosszban ­lenni senkivel, inkább gratulálok, mert pontosan tudom, mennyi munkaidő és energia van benne. Lindával már a műsor előtt is biztatjuk egymást, a végén pedig, miután visszanéztük a konkurens csatorna adását, gratulálunk egy-egy jó választáshoz” – mondja ­Flórián Kata.

Lékai-Kiss Ramóna (Fotó: press.tv2.hu/fotocentral.hu)

Dönt a kamerapróba

Lékai-Kiss Ramóna ruháit a szombati élő show után vasárnap találja ki a stylist Demeter Richárd tervezővel. Hét elején beszerzik az anyagokat, péntekig el kell készülnie vele a varrodának. A kamerapróbán dől el, hogy át kell-e alakítani. Előfordul, hogy az élő show-ra már egy másik színből készül el ugyanaz a ruha.

Kiemelt képek: press.tv2.hu/fotocentral.hu, Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!