Hazai sztár

Medveczky Ilona: „Teljes sötétségben fogok élni, az lesz ennek a vége”

A 81 éves táncművésznő világéletében spórolt. Megdöbbent, amikor az első megemelt számlát megkapta.

Fogalma sincs, hogyan fogja kigazdálkodni a brutálisan megnőtt rezsiköltségét. El van keseredve, de igyekszik minden kötelezettségének eleget tenni, ahogy mások is. A saját igényeiből le tud adni, háziállatai rovására azonban nem hajlandó spórolni. „Eddig nem is fűtöttem, pedig nagyon fázós vagyok, igyekszem takarékoskodni. Egyből viszont nem engedek: fontos, hogy a kutyáknak mindig legyen meleg étele. Még akkor is, ha nekem nincs. Nem tudom, mi lesz később, hogy a telet hogyan vészeljük majd át. Próbálok odafigyelni arra, mikor főzök, egyszerre nagyobb mennyiséget készítek majd el, a főtt étel tovább eláll. Nem szeretném, ha a kutyáim bármiben hiányt szenvednének” ‒ kezdi lapunknak Ilona, aki viszonylag későn kapta meg az emelt összegű csekkeket.

A revü királynőjeként bejárta a világot (Fotó: Archívum Story-Best/fotocentral.hu)

A magyar a hetedik

A revütáncos hat idegen nyelven beszél. Oroszul és franciául kilenc éven át tanult, külföldi utazásain ragadt rá az angol és a német, és olasz és spanyol nyelven is megérteti magát.

„Azt hittem, rosszul látok”

Tudta, hogy hatalmas házának magas lesz a rezsije, és már előre rettegett, mikor csenget be a postás. „Egyelőre az áramszámlát kaptam meg. Közel 90 ezer forint. Azt hittem, rosszul látok! Dupla annyit fizetek, mint szoktam, pedig nagyon figyelek arra, hogy csak akkor használjam az áramot, ha feltétlenül szükséges, már a televíziót sem nézem annyit. Ez a ház hétszintes, mondjuk, alig használok pár helyiséget. Kegyetlenül szomorú vagyok. Nem is csak magam miatt, hanem el sem tudom képzelni, hogy tudja majd a lakosság nagy része kifizetni ezt a rengeteg pénzt. Abban bízom, hogy mihamarabb könnyebb lesz, megszűnnek ezek a rendkívüli terhek” – teszi hozzá Ilona.

Hatalmas a háza, sejtette, hogy a számlája is az lesz (Fotó: Szabolcs László/fotocentral.hu)

„El vagyok keseredve”

A művésznő próbálja mihamarabb befizetni a villanyszámlát, de mi lesz, ha a többi csekk is megérkezik? „Ez szinte egy teljes nyugdíj! Teljes sötétségben fogok élni, az lesz ennek a vége. Az állatokat ellátom, főzök, de az én szükségleteimet minimálisra csökkentem. Nem tudom, mi lenne a legjobb megoldás. Az egész világ szenved, tudom. Nagyon el vagyok keseredve, főleg amiatt, hogy látom, milyen nehéz a barátaimnak, az ismerőseimnek is. Rengetegen költöznek külföldre, de érzékelem, hogy ott is magasak az árak. Fogalmam sincs, mi a legjobb megoldás. Talán kivárni, és egyszer jobb lesz” – mondja csüggedten a táncművésznő.

Kiemelt kép: Szabolcs László/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!