Hazai sztár

Fekete Vonat: „A csapat jövője Isten kezében van”

Mohamed Fatima, Fehér Tibor Beat és L.L. Junior – ha valakik, ők aztán igazán legendásak!

Azt mondják, régóta benne volt a levegőben, hogy ismét összeálljanak, nemrég pedig bele is vágtak a közös munkába. A Fekete Vonat történetében új fejezet nyílt. Egyelőre egy gigantikus, élő zenés nagykoncertre készülnek a Budapest Sportarénában, ahol már több új dal is felcsendül majd január 7-én. A csapat jövője pedig azon múlik, milyen élmény lesz a visszatérés nekik és a közönségnek.

„Minden könnycsepp minket szolgált”

A banda legismertebb tagja kétségkívül L.L. Junior, aki a szólósikerei ellenére a többiekhez hasonlóan sosem felejtette el a legendás csapatot. A zenekar feloszlása után viszont szeretett volna világot látni, tanulni, tapasztalni. „Úgy éreztem, hogy szükségem van új impulzusokra, környezetváltozásra, ezért Kanadába, majd az Egyesült Államokba utaztam. A szétválásunk után mindannyian hatalmas utat jártunk be, megjártuk a mennyet és a poklot is, de úgy érzem, minden siker, öröm, kudarc, fájdalom és könnycsepp minket szolgált. Mindezt a jubileumi koncerten is szeretnénk bebizonyítani – mondja. – Ez egy valódi időutazás lesz, amit már mi magunk is megtapasztaltunk a próbák folyamán. És bár két évtizede nem zenéltünk együtt, az első perctől tökéletes az összhang közöttünk. Egyből megelevenedtek előttünk a 90-es évek emlékei, érzései.”

Fotó: Meglepetés Archívum/fotocentral.hu

„Túl hamar jött a siker”

Fatima gyerekkora óta Beattel és Juniorral képzelte el a zenei útját, az élet azonban úgy hozta, hogy három év után feloszlott a zenekar. Mindenki szólókarrierbe kezdett. „Nem konfliktus miatt lett vége a Vonatnak, hanem mert túl fiatalok voltunk, túl hamar jött a siker, és túl sok ’okosabb’ ember vett minket körül – emlékszik vissza az énekesnő. Fatima úgy érzi, készen áll arra, hogy újra megmozgassák a magyar zenei világot. – Az elmúlt 20 évben sem szakadt meg a kapcsolatunk. Nőként mindig próbáltam és próbálom összetartani a férfienergiákat. Juniornak voltak nehéz időszakai, és mindig biztosítottam róla, hogy mellette vagyok, számíthat rám. Beattel is ugyanez a helyzet. A csapat jövője viszont Isten kezében van.”

Fotó: Archív

Rövid volt a mosolyszünet

Tibi, azaz Beat maradt talán leginkább hű a gyökerekhez. Szerinte a Fekete Vonat megalakulása sorsszerű volt, így az újraegyesülés is. „Ez egy nagy találkozás. Fatima és Junior néha közelebb álltak hozzám, mint a saját testvéreim. Ha volt is mosolyszünet közöttünk, az legbelül fájt mindenkinek, mert nem csak a zene köt össze minket. Ez egy örök barátság, testvériség közöttünk.” Hatalmas sikereik ellenére eddig egyvalami kimaradt az életükből. „Ilyen kaliberű nagykoncertre, amire most készülünk, nem volt alkalmunk. Ha ezt jól fogadja a közönség, és azt látjuk, hogy még mindig működik a Vonat, akkor leülünk, és átbeszéljük a csapat jövőjét” – mondja.

Kiemelt kép: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!