Hazai sztár

Szalay Kriszta: „Már mondtam Tóninak, legyen villanyszerelő”

Lassan négy éve tart Kriszta és férje, Cserna Antal kálváriája. A színésznő most megelégelte a házuk miatt zajló huzavonát.

A szomszédságukban zajló építkezés során megereszkedett a talaj, és a színészpár házának falai megrepedtek, az alap megsüllyedt. A bírósági ítélet még várat magára, azonban a ház oldalán található faltól falig sérülések tettekre kényszerítették a népszerű színésznőt. Nemcsak a falak látványa ijesztő, hanem az is, hogy ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. A házaspár félve vág neki a télnek. „Tónival az alsó szinten fogunk aludni, kályhával fűtünk majd, és próbáljuk túlélni a gázszámlát. Az biztos, hogy falak helyreállítása hamarosan megkezdődik, és én leszek a kőműves segédje… Az elmúlt három telünk szélfúvások közepette telt” – mondja a színésznő. A ház sérülése megelőzhető lett volna egy támfal építésével, de mivel ez nem történt meg, egy szeretett hajlék került vészhelyzetbe.

Az egyik látványos repedés (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

Iskolapadba ül

A felek a bíróság ítéletére várnak, főleg miután a szomszéd kifejtette, szerinte az érintett épület egyébként sem éri meg a fáradságot. „Eddig ötmillió forintba került a renoválás. Még nincs ugyan ítélet, de mi már elkezdtük a ház rendbetételét. A szomszédaink szerint ez egy rossz ház, de nekünk az otthonunk, szeretjük.” Kriszta nem az a fajta nő, aki a babérjain ül. Bármilyen nehézség elé állítja az élet, a megoldásokat keresi. Ez most sem történt másképp. „Beiratkoztam kőműves iskolába. Falazó kőműves leszek. Megtanulom, amit kell, és majd magam megcsinálom, ami szükséges. Ha pedig újra lesz földmozgás, újra megcsinálom a házunk falát. Egyébként a burkolás is érdekel. Tóninak pedig már mondtam, hogy kitanulhatná a villanyszerelő szakmát… Sokat kell várni a jó szakemberekre” – árulja el Kriszta.

Örök optimistaként bíznak abban, hogy minden megoldódik (Fotó: Fülöp Dániel/fotocentral.hu)

„Van miért küzdenünk”

Lehet, hogy másnak ez csak egy régi ház, számukra viszont a minden, és harcolnak érte. „1994-ben vásároltuk, miután legalább százötven másikat megnéztünk. Nagyon jó helyen, egy erdő közelében van, imádjuk. Akkor még csak két gyerekünk volt, de tudtuk, hogy hármat tervezünk, és eleve olyan ingatlant kerestünk, ahol a nappali és a konyha eggyé, egy nagy közösségi térré alakítható. Aki ide belép, nagyon szereti. Barátságos, színes falak, toszkán stílus jellemzi. Sikerült családias környezetet kialakítanunk. A modernizáció keveredik a régies hangulattal.” Kriszta és Tóni három gyereket neveltek fel, akiket számtalan emlék köt az öreg épülethez. A gyerekek ugyan már kirepültek, de ha megérkeznek a szülői házba, azonnal birtokba veszik. Az emlékek és a várható örömteli események is arra sarkallják a házaspárt, hogy a végsőkig küzdjenek a ház megmentéséért. „Reméljük, hamarosan unokáink is lesznek, értük is küzdünk.”

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!