Hazai sztár

Spitzer Györgyi Soma – A mikrofon ára egy csók volt

Soma és férje, Lőrincz György nemrég ezüstlakodalommal pecsételték meg a házasságukat, a szerelmüket.

Soma 24, Gyuri 32 éves volt akkor. „Gyuri nálam jóval felnőttebb, érettebb és nagyon jó pasi volt – meséli Soma. – Egyébként 65 évesen ma is az. Csak úgy zárójelben jegyzem meg, nincs rajta egy deka súlyfelesleg sem, a harminckét fogából egy tömött van csak. Mázlista. Ez genetika. Hét és fél év együttélés után, 25 évvel ezelőtt fogadtunk egymásnak örök szövetséget. Csobánkán, a szabad ég alatt, a sziklakatlan előtt. Most az ezüstlakodalmunkat is ott tartottuk. Akkor népes, most szűkebb körű családi és baráti társaságban.”

Életre szóló emlék

Ahogy negyedszázada, úgy most is Soma barátnője, ahogy ő mondja, tünde papnő, Révész Ágika kért égi áldást a házasságukra. „Valójában Ágika nem papnő, nagyon régről, a Jazz Konzervatóriumból ismerem őt. Ének-zongora szakon végzett a Zeneművészeti Egyetemen, ma már Egerben tanít. Egyedül él, erdőben lakik, forrásvizet iszik, szóval nagyon különös, végtelenül tiszta ember. A szertartás alatt olyan gyönyörűen énekelt, hogy mellettem másoknak is könny­be lábadt a szeme.” Az ünnepségre a házaspár jó előre és szigorú forgatókönyv szerint készült. Leírták, majd felolvasták, hogy az elmúlt 25 év alatt mi mindent köszönhetnek egymásnak. „Volt olyan, ami a családhoz, volt olyan, ami a párkapcsolathoz, és volt olyan is, ami a közös zenei múltunkhoz kapcsolódik. Felváltva mondtuk, én, Gyuri, én, Gyuri… Közben 25 hosszú fehér gyertya volt előttünk, amiket az otthonunkban folytatódó szertartás alatt gyújtottunk meg. Életre szóló élmény és emlék nemcsak nekünk, de azoknak is, akik részt vettek rajta.”

Fotó: Archív

Mindennek így kellett történnie

Miután véget ért a ceremónia Csobánkán, az ünnepség ­Somáék budakalászi házában folytatódott. „Ágika a zongorán csodálatos dalokat improvizált, de Gyurival mi is készültünk. Írtunk egy dalt – én a szöveget és a dallamot, a férjem a zenét hozzá. Ez a dal kifejezetten a mi életünkről szólt. Mi rengeteget beszélgetünk, mindig mindent átbeszélünk, és ma már eljutottunk oda, hogy jól tudjuk, mindennek úgy kellett történnie, ahogy történt. Már nincs bennünk semmiféle rossz érzés. Nyilván volt krízis is az életünkben, aki azt mondja, hogy harminc akárhány év alatt nincs mélypont, az nem mond igazat. Egyébként én azt tapasztalom, hogy a tudatos önismereti munkában – számtalan ilyen tréninget, kurzust, tábort csináltam már – nagyon népszerű a krízis témája. Akik ráállnak az önismereti útra, azok direkt belemennek az árnyékokba is, mert jól tudják, nincs olyan, ami csak plusz vagy csak mínusz, arról nem is beszélve, hogy a krízisnek is van hozadéka, ajándéka.”

Tünde papnő, Révész Ágika kért égi áldást a házasságukra (Fotó: Archív)

A menyasszony ruhája

És vajon mi az, ami egy esküvői beszámolóból nem maradhat ki? A menyasszony ruhája. Talán a 25 évvel ezelőttit húzta magára? „Sajnos a régit már kihíztam, úgyhogy elővettem azt a ruhámat, amit egy különleges alkalomra varrattam, és csak egyetlen egyszer volt rajtam. Két évvel ezelőtt a 808 teremtő nő ereje rendezvényt tartottam 600 nőtársamnak, ami egy 8 órás szeánsz volt. Azt gondoltam, ez a ruha méltó lesz az ezüstlakodalmunkra.”

Kiemelt kép: Nagy Zoltán/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!