Hazai sztár

Sági Szilárd: „Talán csak az áramszámlától nem félünk”

Az elmúlt tizenöt évben előrelátóan alakítgatták házukat a feleségével, Szilvivel. Most több tízezer forintot spórolhatnak havonta.

A gasztrokibic igazi ezermester hírében áll, ami kifejezetten jól jön az egyre mélyülő gazdasági válságban. Most arról faggattuk, a feleségével, Szilvivel hogyan oldják meg, hogy a családi kassza ne ürüljön ki a rezsi emelkedése miatt. A házaspár ikerfiúkat nevel, ami már önmagában is jelentős anyagi kiadás. „Mi nem most kezdtünk el görcsölni a rezsikérdésen. Eleve úgy építtettük a házunkat, hogy gondoltunk a gazdaságosabb fenntartásra. A kandallónkban például egy 750 literes víztartály van, ami télen biztosítja a melegvíz-szükségletünket. Úgy hat-hét évvel ezelőtt mi már feltetettük a háztetőre a napelemeket, így kicsit nyugodtabb vagyok az áramszámlát illetően – mondja bizakodva Szilárd. – Több mázsa száraz fánk van betárazva télire, ebben szintén előre gondolkodtunk. De mi már évek óta így cselekszünk. Ha volt egy kis pénzünk, azt mindjárt a házunkra költöttük, és tettük ezt azért, hogy minél energiatakarékosabb és gazdaságosabb legyen a fenntartása. Szörnyű, ami most történik az országban, a világban, de talán sok embert elgondolkodtat a pazarlásukat illetően. Persze minket is érinteni fog a rezsik emelkedése, csak remélem, hogy az elővigyázatosságunknak köszönhetően nem fog égni a ház – bizakodik Szilárd, a végén viszont hozzáteszi: – Bízom benne, nem jön el az az idő, hogy petróleumlámpa fényénél tanuljanak a fiaim…”

„Bízom benne, nem jön el az az idő, hogy petróleumlámpa fényénél tanuljanak a fiaim…” (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

Szilárd tippjei a rezsicsökkentésre

• Szigeteljük megfelelően az otthonunkat.
• Ha nem használjuk, áramtalanítsuk az elektronikai eszközöket.
• Olvasszuk le a hűtőt rendszeresen – hatékonyabban működik, ha tiszta. Bizonyos időközönként a hűtő hátsó részét is ajánlatos letakarítani, hiszen ott is történik hőleadás.
• A hőszivattyúkat is takarítsuk a hatásfok növelésének érdekében.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!