Hazai sztár

Ifjabb Bódi Guszti: „Jó lenne megölelni az édesanyámat”

Évek óta tartó, szívszorító családi dráma zajlik a színfalak mögött Bódi Gusztiéknál.

Ha a Bódi családról volt szó, eddig az örömzenélés és az összetartás jutott az eszünkbe. Igazi roma hagyományokat követő, idilli muzsikusfamíliaként tartjuk őket számon, akiknek a szeretet, a jókedv és a zene dominál a mindennapjaiban. Talán ezért is volt olyan megdöbbentő, amikor kiderült: a vidám mosolyok mögött valódi dráma húzódik a háttérben. Ifjabb Bódi Guszti súlyos családi titokról rántotta le a leplet a Séfek séfében forgatott kisfilmjében, és el-elcsukló hangon mesélte el, hogy a szülei kitagadták őt a családból. Kis Guszti szavaival azonban sem az édesapja, sem a testvére, Csabi nem ért egyet, és az ország-világ előtt tett vallomás csak olaj volt a tűzre. Azóta még jobban áll a bál.

Öt éve nem beszélnek

Pedig a kisebbik Gusztinak nem ez volt a célja. Azt mondja, ő békét és összeborulást várt. „A szüleimnek a zenélés mellett főzőműsoruk is van. Azt gondoltam, büszkék lesznek rám, ha meglátják, hogy a zene mellett ebbe is belevágtam, és volt kitartásom a versenyhez – kezdi. – Vártam, hogy a szereplésem, az őszinte szavaim miatt megenyhülnek, és felhívnak majd. Ehelyett még nagyobb baj lett belőle. Napokig ki se mertem menni az utcára, bujkáltam.” A zenész azt mondja, kisebb megszakításokkal öt éve nem beszél a családjával. „Velem sem egyszerű, tudom jól. Volt idő, hogy adtam rá okot, hogy ne legyenek büszkék rám. De olyan szigorú kulturális keretek között, amiben nevelkedtem, nem volt egyszerű mindennek megfelelni. Ma már sok minden lazult a mi világunkban is, ha most lennék fiatal, talán minden másként alakulna. Én bocsánatot kértem tőlük. Legalábbis remélem, hogy eljutott hozzájuk az üzenetem” – árulja el Guszti, aki roma hagyományokhoz hűen nagybáty­jain keresztül, roma nyelven üzente meg az édesapjának, hogy nagyon sajnálja, ha bánatot ­okozott. Válasz azonban nem érkezett…

Feleségével elköltöztek a Bódi-ház szomszédságából (Fotó: TV2)

„Elfogadom, ha nélkülük kell élnem”

Ha visszaforgathatná az idő kerekét, Guszti ma már sok mindent másképp tenne. Édesanyját, Margót például teljesen kihagyná az évek óta folyó vitákból. „Az édesanyám hosszú éveken át két tűz között volt. Neki a legnehezebb ma is. De amikor a sok bánat már az egészségére ment, kénytelen volt tenni magáért, és már ő sem beszél velem. Nem hibáztatom. Ő a világ egyik legcsodálatosabb asszonya, rengeteget harcolt értem, és nagyon hiányzik. Olyan jó lenne megölelni – csuklik el a hangja. A fiú azt is elárulta, az ő lelke is belebetegedett a helyzetbe. – Mindennap eszembe jut, és hiányzik a családom. Szétfeszíti a szívem a bánat, de nem akarok rosszat senkinek sem. Bánom ezt az egész botrányt, és csak azt kívánom, hogy békében éljünk. Elfogadom azt is, ha nélkülük kell folytatnom az életem, és a csak a távolból szerethetem őket.”

Guszti az idei Séfek séfe egyik versenyzője (Fotó: Archív)

Új életet kezdett

Feleségével, Adrikával pár éve Gyulán kezdtek új életet, miután elköltöztek a Bódi-ház szomszédságából. Szeretik a várost, és úgy érzik, őket is befogadták ott. Guszti a zenélés mellett a kereskedelemben dolgozik. „Sokat erősödtem, és jó volt saját lábra állni, de egy közös gyermek még hiányzik az életünkből. Nagyon szeretnénk Adrikával babát. Reméljük, hamarosan sikerül is.” Egy újabb kis unoka születése pedig talán a családjával is közelebb hozhatja őket. Főleg a nagyfiával, ­Gustavóval, akit ez a konfliktus nagyon megviselt. „Megértem, hogy fáj neki, és nagyon sajnálom. De nyugtat a tudat, hogy a nagyszüleinél nagyon jó sora van, nagy-nagy szeretetben él. Ha eljön az idő, hogy nyit felém, akkor szeretnék minden kérdésére választ adni, mert nagyon hiányzik a testvérével, a kislányommal együtt.”

Kiemelt kép: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!