Hazai sztár

Czutor Zoltán és Czutor-Kilián Zsanett – Hat hónapos lett a család szeme fénye

Megbeszélték, még egy gyereket nem vállalnak, így most kell kiélvezni a pillanatokat, amikor Franciskát még finom babaillat lengi körül.

Nézőpont kérdése, hogy egy többgyerekes édesanya minek örül jobban: a nyári szünetnek vagy annak, hogy szeptember 1-jén elkezdődött az iskola. Czutor-Kilián Zsanették számára ráadásul duplán, hiszen idén nemcsak Simit, hanem Miksát is ugyanabba az intézménybe kell elkísérni reggelente, ugyanis első osztályos lett. „Amikor csak tudunk, együtt ébredünk Zolival. Talán én egy kicsit hamarabb, de a lényeg, hogy amióta újra van iskola, igyekszünk mind­annyian egyszerre elindulni otthonról reggelente, így ismét belefér egy kis közös idő a férjemmel” – mondja.

„Zoli tanított meg bocsánatot kérni”

Ott van azonban a család legkisebb kincse, Franciska, így Zsani nem is annyira az extra délelőtti szabadidőnek örül, inkább csak annak, hogy újra változott egy kicsit a napok rutinja. A házaspár imádja, ha hazafelé a közös babasétáltatás mellett arra is jut idejük, hogy a kedvenc kávézójukban megreggelizzenek, hetente legalább kétszer. „Aki mentette már meg a házasságát, vagy csak több gyermeket nevel egyszerre, pontosan tudja, hogy tíz perc is nagy szervezést igényel, amit két szülő lophat magának egy ilyen nagycsaládban. Volt, hogy szerelmespárból unalmas lakótársakká váltunk, a ­végére pedig már a felmerülő problémáinkat is egyedül próbáltuk megoldani. Nem ez a jó megoldás, ma már csapatban működünk. Zoli tanított meg bocsánatot kérni, és arra is, hogy jó időt szakítani a dolgok megbeszélésére” – fejtegeti Zsani.

Simi és Miksa után érkezett Franciska a családba (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

„Gyakran lelkiismeret-furdalással küzdök”

Van azonban valami, ami még egy ilyen rutinos édesanyán és feleségen is kifog. Ez pedig az idő helyes beosztása. „Gyakran lelkiismeret-furdalással küzdök, úgy érzem, képtelen vagyok maradéktalanul ellátni minden feladatomat. Biztos jobban is meg lehetne szervezni a házimunkát, de úgy áll a dolog, hogy Zoli az, aki szinte teljes mértékben uralja a konyhát. Igaz, rendbe is teszi estére, arról nem beszélve, hogy fantasztikus ízlésesen tudja feltálalni a vacsorát. Most, hogy kettőnk közül ő a pénzkereső, szívesen megkímélném ezektől a szerepektől. Én eközben hajcsár módra intézem a fiúk körüli teendőket, közben Francit szoptatom, pelenkázom, mosok a családra, de még ilyenkor is előfordul, hogy a teregetés már késő estére marad. Éppen a napokban tette szóvá a férjem, hogy jobban örülne, ha ezt már tényleg máskorra időzíteném: este üljek le én is a kanapéra, és legalább nézzünk meg egy sorozatot együtt. Hálás vagyok, hogy ilyen jó férj” – árulja el.

Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

„Most lett igazán aktív az életünk”

Még szerencse, hogy a család legkisebb tagja, Franciska – mintha csak érezné, hogy neki jó gyereknek kell lennie – igazi álombabaként viselkedik. Akkor hallatja a hangját, ha éhes, vagy pelenkát kell cserélni. A szülei pedig igyekeznek kiélvezni minden közös pillanatot vele, tudják, hogy ez az időszak soha többé nem köszön vissza az életükbe. „Annyira vártuk ezt a kislányt, aki ráadásul rendkívül jót is tesz a kapcsolatunknak. Igazán aktív lett az életünk három gyerekkel, és én ezt is nagyon élvezem. Arról nem is beszélve, hogy Franci igazi álombaba. Két buldózerfiú mellett látni egy ilyen törékeny szépséget, aki már most úgy tartja a karját, hogy csak a ridikül hiányzik róla, rengeteg új élményt is tartogat a számunkra. Igaz, egykor Miksa fiam is így kezdte, és éppen hat hónaposan lett a mindig mosolygós csecsemőből folyton síró kisbaba, aki alaposan próbára tett. Szóval van még néhány napunk Francival is, utána lehet, hogy megváltozik az életünk. De bárhogy alakul, még egy közös gyermeket már nem tervezünk” – jegyzi meg Zsanett.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!