Hazai sztár

Korda György és Balázs Klári: „Megküzdöttünk a villáért”

Harminckét év után fájó szívvel vált meg szerelemvillájától a Korda házaspár. Klárika reméli, a kisebb ház kevesebb gonddal jár.

Nemrég több mint 700 millió forintért kelt el az énekesek impozáns budai kastélya, ami az utóbbi időben már-már turistalátványossággá vált. A szemlőhegyi ingatlant harminckét évvel ezelőtt építették. „Nagyon fog hiányozni a villa! Egy szerelemház volt, amit nagy küzdelmek árán, 23%-os banki kamattal építettünk fel. Kettőnk szüleménye volt, így hát közösen döntöttünk arról is, hogy megválunk az ingatlantól. Egyébként nem most fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy el kéne adnunk, már jó ideje terveztük, hogy elköltöztünk, de végül most szántuk rá magunkat erre a nagy lépésre – vallja be Klárika. – Rengeteg szép emlékünk fűződik a villához, ami a nevünk miatt igen híres, népszerű lett, és már-már turistalátványossággá vált. Különösen sok külföldön élő magyar szállt meg miattunk a szállodában, akik szívesen fotózkodtak velünk a villában. Otthon nem pomponos papucsos úriasszony vagyok, hanem egy hétköznapi nő, aki ugyanúgy teszi a dolgát, mint bárki más, mégis mindig örömmel vettem, vettük Gyurival a rajongók közeledését!”

Az eladott villa nagyon impozáns volt (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

Örülnek a változásnak

Az énekesek azonban ma már nem szívesen osztják meg a nagy nyilvánossággal, hogy hol töltik a mindennapjaikat. „Annyit azért elárulhatok, hogy a második kerületben maradunk, és szerényebb körülmények között fogunk élni. Nagyon nagy munkával járt fenntartani egy háromszáz négyzetméteres, hatalmas lakást. Napi három fellépés mellett pedig pláne iszonyú fárasztó volt. Ráadásul segítségem sem volt, pedig sokan azt hitték, hogy egy komplett személyzet ugrál körülöttünk, de ez nem igaz! Minden házimunkát, ház körüli teendőt magam csináltam, a kertet is én gondoztam, ami megint csak óriási munka volt. Persze most is ugyanazok a feladatok várnak rám, ránk, mint azelőtt, csak most kisebb területen, szerényebb körülmények között. Egy 150 négyzetméteres lakásba költözünk a világ tetején, aminek épp csak akkora kis kertje van, hogy a kutyáink is jól érezzük magunkat. Ennyi bőven elég nekünk Gyurival!”

Olyan sok a felkérés, hogy alig tudnak eleget tenni mindnek (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

„A pihenésre még ráérünk”

Klárika bízik abban, hogy a kisebb lakás kevesebb teendővel jár, mégsem tudja elképzelni, hogy Gyurival láblógatva élvezzék a nyugdíjas­éveiket. „Ugyan kényelmesebb életformára vágyunk, de a fellépéseink nemhogy csökkennének, hanem egyre több megkeresésünk van. Ez persze nem panasz, mindig boldogan állunk Gyurival színpadra. Igaz, jó lenne olykor lazítani egy kicsit, de elképzelhetetlennek tartom, hogy Gyurival valaha is élvezni fogjuk a semmittevést. Mindketten sokkal aktívabbak, mozgalmasabbak, kíváncsibbak vagyunk annál, minthogy otthon üljünk és tévézzünk. Ugyanakkor bízom abban, hogy az új otthonunkban kevesebb feladat vár majd ránk, és sok örömünk lesz a lakásban, de a pihenésre még ráérünk!”

Kiemelt kép: Nagy Zoltán/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!