Hazai sztár

Palácsik Lilla és Visváder Tamás: „Még bővülhet a család” – tündéri fotókkal

A sikeres fotós és A Konyhafőnökből is ismert marketing­szakember már nagyon várja második kisfiuk érkezését.

Augusztus végén érkezik a csöppség. „Nagyon gyorsan eltelt a várandósság, Noah mellett nincs időm koncentrálni. Amikor őt vártuk, folyamatosan bújtam az applikációkat, mindent elolvastam, most pedig, ha kérdezik, utána kell néznem, hányadik hétben járok. Ábel ­folyamatosan mozog, jelzi, hogy itt van, ami csodálatos érzés – kezdi Lilla. Mint mondják, minden várandósság más. Lilla és Tamás is így érzi. – Nehezebb minden, fáradtabb vagyok, nincs annyi időm magamra. Amikor túlterhelem magam, úgy érzem, mintha egy óriás lufi lenne bennem, és a refluxom is előjött, Noah után összeszedni a játékokat pedig kész kihívás. Az utolsó néhány hetet a pihenésnek szentelem. Ábel baba nagyon sokat mocorog, intenzívebben érzem, mint az előző várandósságomnál” – meséli az anyuka. „Nagyon várom, hogy megszülessen Ábel, ugyanakkor sokkal stresszesebb vagyok: Lillát jobban féltem, és sokkal jobban aggódom érte, ugyanis Noah lefoglalja az idejét, nem tud úgy pihenni. Ha orvoshoz megy, igyekszem ott lenni, és támogatni mindenben. Én is át szeretném élni a várandósságot, ha rúg a kicsit, ott akarok lenni. Az első babavárásnál is mondogatták, hogy megváltozik az életünk, lemondással jár, de mi nem így érezzük. Mindent olyan ügyesen összeegyeztetünk, így nincs bennem félelem, tudom, hogy megbirkózunk a feladattal” – mondja Tamás.

Csak a vajúdástól tart

Lilla második kisfiát is természetes úton szeretné világra hozni. „Ugyanabba a kórházba jártam várandósgondozásra, és ott is szülök, ahol Noah-t világra hoztam. Érdekes, mert a második trimeszterben elkezdtem félni a szüléstől, de aztán tudatosítottam magamban, hogy egyszer már végigcsináltam, sokkal tapasztaltabb leszek. Noah-t a 41. héten indították ballonnal, 4-5 óra alatt megszületett, reméljük ezúttal is gyors lesz” – mondja az anyuka. A szülők tudatosan készítik fel kisfiukat Ábel érkezésére. „A legfontosabb, hogy Noah kis lelkébe átültessük, hogy testvére lesz. Mindig elmagyarázzuk neki, hol a baba, ilyenkor simogatja, puszit ad az anyukája hasára. Ábel szobájába éppen azért választottunk szafaris dizájnt, mert Noah imádja az állatokat, szerettünk volna a testvérének egy olyan kuckót, ahol mindketten jól érzik magukat. Ő is segített a falmatricákat feltenni, adtam neki játékfúrót, hogy érezze, ő is kiveszi a részét. Nagy testvér lesz, ami felelősséggel jár” – árulja el Tamás.

Noah kiegyensúlyozottsága a legfontosabb (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

„Fontos: Noah ne sérüljön”

A szülők figyelnek arra, hogy igazságosak legyenek mindkét gyerekkel. „Egyik sem második vagy első, egyforma szinten vannak a szívünkben. Sok tanulmányt olvastunk azzal kapcsolatban, hogy kell hazavinni a babát, hogy a másik ne sérüljön. Az első időszakban ezért négyen leszünk, a nagyszülőket is megkértük, hogy az első héten ne jöjjenek. Nem akarjuk, hogy bárki megsértődjön, de Noah a legfontosabb.” Tamás megérzései jól működnek. „Noah-nál tudtam, hogy rám hasonlít majd, Ábel pedig, úgy érzem, vezető személyiség lesz. Noah nagyon jószívű, jó, ha lesz egy határozott testvére. Lillával közös az értékrendünk, az íratlan szabályok mellett kitartunk, ilyen például a gyerekeknek a külön szoba, vagy hogy nem adunk neki cukrot. Nem zárjuk ki, hogy a későbbiekben bővül még a család. Ugyanakkor Lillán látom, hogy második várandósság megviseli, nem biztos, hogy szeretném kitenni ennek még egyszer.”

Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

Büszke nagynéni

Vajna Tímea már nagyon várja második unokaöccse érkezését. „Timi most látogatott meg minket, kiélvezi a Noah-val töltött időt. Sajnos vissza kell mennie Amerikába, így a szülésig nem tud maradni, de majd videótelefonon bemutatjuk neki Ábelt” –  mondja Lilla.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!