Hazai sztár

Rábai Roxána, a Mestercukrász nyertese – Egy beteg férfi játékszere volt

Nem sejtette, hogy szerelmének másik barátnője is van.

Azt mondja, álomszerű perceket élt át, amikor a Mestercukrászban Claudia győztesnek hirdette. Nem is nagyon emlékszik minden pillanatra. „Jó pár nap kellett ahhoz, hogy felfogjam, valóban én nyertem meg a Mestercukrász címet és az ötmillió forintot” – mondja Roxána, aki úgy tervezi, a pénzből szüleit viszi el vakációzni, illetve vállalkozást indít, szakács és cukrásztanfolyamokat tart majd.

Fegyvert fogtak a fejéhez

A 37 éves ceglédi Roxi tudja, milyen vállalkozni. Még Venezuelában tanulta meg, ahol tízéves kora óta élt. „A húgomnak súlyos asztmája volt, az orvosok a sós tengeri levegőt ajánlották neki, ezért költöztünk Venezuelába. A családunk azután döntött így, miután egy barátunk, egy utazási iroda tulajdonosa fényképeket mutatott az ottani paradicsomi állapotokról. Előbb egy éttermet, aztán egy mosodát vittünk, szép sikerrel. Én ott jártam gimnáziumban, majd mivel mindig szerettem főzni, egy neves gasztronómiai főiskolán diplomáztam” – meséli. Hozzáteszi: arrafelé a fiúk, a férfiak a nőket a tenyerükön hordozzák, kedvesek, romantikusak. Ő 19 éves volt, amikor beleszeretett egy venezuelai férfiba, a 25 éves Joséba. Elképesztő szexepillel rendelkezett, kedves, karizmatikus, romantikus volt, hamar összeköltöztek. A fiú meg is kérte a kezét, közös autóalkatrész-vállalkozást indítottak. Az évek alatt Venezuelában aztán a közbiztonság annyira leromlott, hogy egyszer be is törtek Roxiékhoz, fegyvert fogtak a halántékához, és kirabolták őket. A lány nem bírt tovább állandó félelemben élni, hazaköltözött az időközben már újra Cegléden élő családjához. José ingázott a két ország között. Jó ideig működött a távkapcsolat, vitte otthon az üzletet. Úgy tervezték, rövidesen felszámolja, és Magyarországra költözik.

Bízik a boldogságban

Roxi még nem nyitott egy új kapcsolatra, és azt is tudja, a történtek után egy férfinak sokkal jobban meg kell majd küzdenie az ő bizalmáért, szeretetéért. Mégis bizakodik. „Tudom, hogy leszek én még boldog, hiszek a szerelemben.”

„Ő volt a tökéletes társ”

Csakhogy a férfi januárban minden kapcsolatot megszakított Roxival, és kiderült, közös vállalkozásuktól megszabadult, a pénzük pedig eltűnt. „Nem értettem az egészet, hiszen olyan szép és boldog életünk volt. Aztán láttam az interneten egy videót, amelyben egy férfi a saját nárcisztikus személyiségzavaráról beszél, és arról, hogyan játszott az áldozatával, történetesen a párjával. Döbbenetes volt, egy az egyben leképezte a kapcsolatunkat – mondja Roxi, aki a sokk után belevetette magát a témába. Kiderítette, hogy a nárcizmus egy mentális zavar, amely széles spektrumon mozog. – Persze vannak emberek nárcisztikus személységvonásokkal, tendenciával, de ez az én esetemben súlyosabb volt. Az igazi nárcisztikusnál a szerelem valóságos tűzijátékkal indul, miután kiszemeli az áldozatát. Amit egy normál, egészséges kapcsolat több hónap alatt ér el, a szeretlek kimondását, az összeköltözés, az esküvő, a gyerekek tervezését, az itt rendkívül gyorsan történik. A nárcisztikus mint egy kaméleon tökéletes társsá alakul, csábít, hízeleg, romantikus. Azt mondja, amit hallani akarsz, elhiteti, hogy ő a tökéletes. Így volt, José tökéletesnek tűnt.”

Álomszerű volt, amikor Liptai Claudia győztesnek hirdette (Fotó: RTL)

Roxi sok embernek beszélt minderről, akik azt kérdezték, hogyhogy nem vett észre semmit? „Az ilyen emberek fondorlatosak és manipulatívak. Tudják, mit tegyenek és mondjanak annak érdekében, hogy azt hidd, megtaláltad életed szerelmét. Belőlük azonban teljesen hiányzik az empátia, képtelenek szeretni, csak magukra gondolnak. Ugyanakkor Oscar-díjas színészek, bármit el tudnak játszani anélkül, hogy észrevennéd, mi is történik valójában. És tudatosan vagy tudat alatt élvezik is a játékot.” És ez még nem minden! Roxi ma már azt is tudja, Josénak mellette volt egy másik barátnője. Majd jött a kijózanító felismerés…

15 kilót fogyott

A gyógyulás része, ezt már tapasztalatból tudja, megérteni, mi is történt a kapcsolat alatt és után. Ezen dolgozik január óta. „Lelkileg, nőként, emberként nagyon nehéz volt az elején, de ami nekem sokat segített, az a mozgás, az edzés. Ez felszabadít, mert boldogsághormont termel. Azóta 15 kilót fogytam, és egyre erősebbnek érzem magam. A lelki harmóniámhoz az is hozzájárult, hogy az egész testet átmozgató vákuumos masszázsra járok. Ez a kínai medicinában régóta használatos köpölyözés, ami a test energiaáramlását segíti.” Roxi azt mondja, ha történetével akár már egy hasonló sorsú embernek segíthet, megérte megosztani.

Kiemelt képek: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!