Hazai sztár

Ifj. Fekete László – Lányai még a körmét is kifesthetik

Nincs az a súly, amivel ne bírna el a világ egyik legerősebb embere, tinigyerekei viszont őt is próbára teszik sokszor.

A Fekete családban mindegyik férfi hatalmas és erős. A legidősebb, Fekete László több mint tíz éven át birtokolta a Magyarország legerősebb embere címet. Három fia szintén jeleskedik az erősportban – Ifj. Fekete László, Fekete Miklós és Fekete Richárd is világbajnok.

Almás pitében verhetetlen

Ifj. Fekete László több száz kilós kőgolyókat dobál, fél tonnát visz nyakban, vagy éppen egy hajót húz el puszta kézzel. Lackó – ahogy a barátai szólítják – két tinédzserlány édesapja, Amina Lia és Leila szuperhőse, aki a gyerekei édesanyjával mindent megtesz azért, hogy a lányok szeretetben és biztonságban nőjenek fel. „Első hallásra biztosan nem képzelhető el rólam, de elmondom, hogy a világ legjobb almás pitéjét tudom sütni a gyerekeim szerint! A lányaim nem akarnak már cukrászdából süteményt venni, mindig azt kérik, inkább én süssek nekik” – mondja érezhető büszkeséggel a hangjában.

Fekete László és fiai (Fotó: Szabolcs László/fotocentral.hu)

Kedvenc ételük a marhapörkölt

A sportember szerencsésnek mondja magát, hiszen a kislányok Dorogon mindössze 300 méterre laknak az anyukájukkal, így bármikor láthatja a gyerekeket. „Nagyon jó a kapcsolatom van velük, szeretjük egymást. Igaz, kis huncutok, mindig résen kell lennem. Előfordult, hogy alvás közben kifestették a körmeimet. Ezután kicsit nehezebben indult a napom, mert időbe telt lekaparni magamról – mesél, majd így folytatja: – Úgy gondolom, jó apjuk vagyok azzal együtt is, hogy szigorúnak is kell velük lennem. Nálunk nincs tabletezés, TikTok vagy Facebook… A csajok ezt elfogadták, ők az internetezés helyett a barátaikkal játszanak, vagy társasozunk, esetleg együtt főzünk a konyhában! A kedvenc ételünk a marhapörkölt! Ha kész, én megeszem belőle vagy háromkilónyit, ők meg fejenként tíz-tíz dekát” – neveti el magát.

Nagy tervei vannak

Ifj. Fekete László 9-szeres világbajnokként Londonban egy világrekordot szeretne felállítani, és ezzel bekerülni a Guinness Rekordok könyvébe. A sportember nagyon örül annak, hogy az általa alapított Universe Strong Kft. Magyarországon a legszervezettebb és legnagyobb szervezet, amely a magyar és a határon túli fiatalok támogatása, felkarolása és versenyszervezése céljából jött létre.

 

Egy fiú még jöhet

A lányok örökölték az apjuktól a sport szeretetét.  Röplabdáznak és úsznak. „Nem leszek csalódott, ha nem lesznek élsportolók. Legyenek egészséges boldog emberek – mondja a büszke apa, akit arról is faggattuk, szomorú-e, hogy nem született fia, aki tovább vinné a családi hagyományt. – Még csak 35 éves vagyok, simán belefér, hogy születik egy fiam is!” – válaszolja nevetve.

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!