Hazai sztár

Esztergályos Cecília: „Annak kell örülni, hogy most egészséges vagyok”

Férje, Fonyódi Péter mindenben segít neki.

Jó, ha az ember mindig azt teheti, amit szeret. A színésznő süt, főz, olvas, fest, és tévét is néz. Ilyenkor előnyben részesíti a főzőműsorokat, ahonnan különleges recepteket gyűjt, mert egy ideje már nem csak az agyagot, a tésztát is valóságos szenvedéllyel gyúrja. „Lisztből, vízből és sóból is varázslatos dolgokat lehet készíteni. Ma már heti két kenyeret és két kalácsot sütök, nagyjából háromnaponta dagasztok. Van, amikor átdolgozom a recepteket, így lett a pogácsából nálunk kenyér, ami az egyik kedvencünk. De a lekvárt is magam főzöm be, hiszen a házi eperdzsemnek nincs párja. Persze ha nekem kellene beszereznem az alapanyagokat, máshogy állnék hozzá, de nálunk a férjem vásárol be” – kezdi Cecília.

A konyhában is kreatív, akárcsak a színpadon (Fotó: Archív)

Legutóbb is a konyhában értük utol, ahol isteni majonézes salátát készített cukkiniből és padlizsánból, amihez szintén házi kenyeret evett. Sőt egy ideje rendeléseket is felvesz a család nagy örömére. „Ha Artúr felhív, hogy Cilike, süssél nekem valamit, azonnal nekiállok. Csak az a baj, hogy nem mindig sikerül olyan jól, ami azért bosszantó, mert hiába ugyanaz a recept, ugyanazok az alapanyagok, mégis előfordul, hogy ehetetlenül keményre sül. Így jártam legutóbb a gyümölcskenyérrel is, ezért somlói galuska lett belőle. A sütés is olyan, mint az élet, előfordul, hogy elrontunk benne valamit, de soha semmit nem szabad feladni – nevet a művésznő. – Amikor az ember megöregszik, más szemmel nézi a világot, annak kell örülni, hogy most egészséges vagyok, de ki tudja, mit hoz a jövő. Egészen apró dolgoktól is boldog vagyok. Annak, hogy reggel megetethetem a madarakat, hogy erdő mellett lakhatok, hogy ezen a nyáron is ötször a közönség elé léphetek” – teszi hozzá.

Kiemelt képek: Archív, Olajos Piroska/fotocentral.hu

A Story magazin friss számát keresse az újságárusoknál!

Megjelent a Story őszi különszáma!