Hazai sztár

Felesége Juhos Józsefről: „Szerencsére nem túl romantikus”

Pont olyan szenvedélyesen éli az életét, mint amilyen szenvedéllyel zsűrizi a Mestercukrász versenyzőit. Feleségét is a hivatásának köszönheti.

A képernyőn is lelkes és hangos, de sokak szerint gyakran túl szigorú a versenyzőkkel. Most kiderül, otthon milyennek látja a felesége, Szalay Réka. „Nagyhangú, jókedélyű, vidám ember, lelkes, és mindig száz fokon ég. Szórakoztató vele az élet, és otthon vidámak és boldogok a mindennapjaink” – mondja Jociról Réka, aki tudja, a Mestercukrász című műsorban pont az ellenkezőjének tűnik a férje.

Tortát nem másol

Pedig a munkájában, épp, mint az életben, mindig csak a harmóniára és a szépre törekszik. Nem is lehetne másképp, elvégre csoda szép környezetben, virágok közt, kertészetben nőtt fel. „Apai ágon nálunk mindenki kertész volt, anyai oldalon pedig vendéglátós” – meséli Joci, aki cukrász dédapja hatására választotta a szakmáját, már 13 évesen, nyáron diákként tanulta annak rejtelmeit. Számos neves helyen dolgozott, most pedig saját cukrászdáját nyitja Leányváron. Azt mondja, cukrásznak lenni kreatív munka, ő sohasem másol, még akkor sem, ha egy jegyespár ezt kéri tőle az esküvői tortájukkal kapcsolatban. „Sok jegyespár képekkel érkezik, hogy azt a tortát készítsem el, ami a fotón látható. Nem teszem, én inkább beszélgetek velük, megismerem őket, hogy tortájuk az ő személyiségüket tükrözze” – mondja a szakember, és azt is, hogy a saját esküvőjére készített tortája olyan gyorsan elfogyott, hogy nem volt alkalma megkóstolni.

Késett a randiról

Négy évvel ezelőtt találkozott a feleségével. Réka rendezvényszervező, egy eseményen látták meg egymást. „Ő volt az, aki a konyhai folyamatokat kontrollálta. Mondtam is Krausz Gábornak, akivel együtt dolgoztunk, ’te, mit okoskodik ez a hölgy itt, mindjárt kikészít’. Valójában tetszett, volt némi időnk beszélgetni, és az esemény vége felé elhívtam vacsorázni. A következő napon telefonáltam neki, de mivel dolgozott, azt mondta, nem ér rá velem foglalkozni. Vártam egy napot, és csak kedden jelentkeztem, hogy áll-e a szerda este 7 órás vacsora, amire 20.15-re ért oda. De megérte várni!” Ez azóta is jellemző rájuk, tudják, az ő munkájukban előfordul, hogy közbejön valami, és ugrik a megbeszélt program. De ezzel nincs bajuk, sőt ha feltorlódik a munka, segítik a másikat. „Valamelyik nap egyszerre kellett volna lennem két rendezvényen – veszi át a szót Réka. – Nem kellett megkérnem rá, Joci felajánlotta, hogy az egyik helyre elmegy, és segít helyettem a kolleganőmnek. Természetes gondoskodás, figyelmesség ez a részéről. Szerencsére nem túl romantikus, ahogyan én sem, így tudja, egy ilyen figyelmesség nekem sokkal fontosabb, mint a lányregények nagy jelenetei.”

Családjában mindenki kertész és vendéglátós volt (Fotó: Birton Szabolcs)

Tízperces esküvő

A romantika egyébként az esküvőjükre sem volt jellemző, nem is akartak nagy felhajtást. Érthető, hiszen Réka a hivatása miatt rengeteg esküvőt szervezett, nekik az volt a lényeg, hogy egybekeljenek. „Ráadásul tombolt a Covid-járvány 2020-ban, így csak a tanúk voltak ott a 10 perces ceremónián. Aztán otthon szűk körben vacsoráztunk, és nyolcra, a kijárási korlátozás kezdetére már haza is ment mindenki. De megígértük, hogy ha elkészül az otthonunk, akkor megtartjuk a kertben a fogadást. Reméljük, hogy ősszel sor kerül rá, és végre beköltözünk az új otthonunkba Rékával. Egyelőre kettesben, bár nem bánná egyikünk sem, ha hamarosan már hárman lennénk. És megígértem Rékának, ha rendezvényen van, vigyázok a gyerekünkre, ha kell beviszem a cukrászdába, vagy ha kell, akkor ráteszem a mózeskosarat a habverőgépre, a finom mozgás elringatja majd, mindenre van megoldásunk. De a viccet félretéve: tényleg szeretnénk közös gyereket.”

Kiemelt kép: Birton Szabolcs

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!