Hazai sztár

Zámbó Árpy: „Soha nem leskelődtem a lányom után”

A lányos apáknak hol a kérőktől, hol attól kell félteniük csemetéjüket, hogy nem talál igazi párra. Neki viszont nem sok gondja akadt Edinával.

Szerencsésnek érzi magát, amiért Edina apukája lehet. „Elfogultság nélkül mondhatom, hogy mindenkinek ilyen gyereket kívánok. Kislányként is nagyon víg kedélyű, közvetlen, életrevaló, talpraesett csaj volt. Igaz, nem is olyan nevelést kapott, hogy mimóza legyen belőle. Mindig arra törekedtem, hogy az adott korszakait, akár a gyermek-, akár a tinédzser vagy éppen a felnőtt éveit úgy élje meg, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. Igyekeztem a támasza, partnere lenni, de nem tagadom, a kamaszkora nagy kihívást jelentett – emlékszik vissza az édesapa. – Nem azért, mert lázadt volna, csak akkor szembesültem először azzal, hogy ő bizony már nem az a ’kis Mókuska’, mint aki kicsinek volt. Tizenhárom éves korában kezdett el igazán csajosodni, akkor festette be először a haját, körmét, majd persze jött a bulizós korszak is. Bár soha nem leskelődtem utána, szívesen elkísértem volna a diszkóba. ­Sosem éreztem cikinek, hogy vele menjek, de miután Edina azt mondta, ’Na de apuci!’, értettem a szóból. Tudtam, hogy el kell engednem a kezét, nem lóghatok a nyakán, muszáj megbíznom benne.”

Jimmy dalára esküdtek

Edina és férje, Ádám tíz év együttlét után 2017-ben keltek egybe. A fiatalok Isten színe előtt kötötték össze az életüket, a menyasszony pedig elhunyt nagybátyja és egyben keresztapja, Zámbó Jimmy Nézz le rám, ó Istenem című dalára, Árpyval az oldalán vonult oltár elé.

Mindent megengedett

Edina pedig soha nem élt vissza édesapja bizalmával. „Harminckét éves vagyok, de még ma is gyakran úgy kezel, mintha kislány lennék. Persze ez nem baj, sőt. Egy gyerek örök életére gyerek marad a szülei számára. Nekünk egyébként nagyon baráti a kapcsolatunk, soha nem volt szigorú velem, bármit megtehettem, a bizalmával viszont sosem éltem vissza. Nem is volt miért, hisz normális keretek között mindent megengedett, nem kellett kijátszanom. Szerencsére a fiúimmal sem kellett harcolnia, későn érő típus lévén ugyanis csupán egy barátom volt, Ádám, aki ma már a férjem. Mindig azt mondja, hogy nála jobb vőt el sem tudna képzelni, noha az elején komoly fenntartásokkal kezelte – vallja be Edina. – Apuról köztudott, hogy mindenkivel tegeződik, de Ádámnak ezt nem ajánlotta fel, egy ideig csak magázódtak, figyelte őt, majd amikor jobban megismerte, csak akkor adta az áldását a kapcsolatunkra. Fontos számomra apu jóváhagyása, adok a véleményére, mindig kikérjük egymás tanácsát.”

Edina elsőre megtalálta az igazit: Ádámot, aki ma már a férje (Fotó: Archív)

A tökéletes férj

Árpy elismeri, hogy tesztelte jövendő vejét. „Könyörögtem a Jóistenhez, hogy küldjön Edinának egy olyan fiút, aki tisztességesen bánik vele. Szerettem volna, ha elsőre megtalálja az igazit, az imáim pedig meghallgatásra találtak, Ádám ugyanis mai napig tökéletes párja a lányomnak. Bár az elején még teszteltem őt, hisz szerettem volna meggyőződni a szándékai komolyságáról, de miután eleget bizonyított, a bizalmamba és a családunkba fogadtam őt. Őszintén mondom, hogy nem tudtam belekötni, pedig folyamatosan szemmel tartottam.”
Noha Edina már jó pár éve kirepült a családi fészekből, édesapjával továbbra is nagyon szoros kapcsolatot ápolnak. „Mindennap beszélünk, ebből nem engedek − mondja Árpy. − Ragaszkodom a napi kapcsolathoz, még ha a személyes találkozóra nincs is mindig lehetőségünk. Történjék bármi, a lányomat nem engedem el!”

Kiemelt kép: Smagpictures

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!