Hazai sztár

Gábor Zsazsa – Újabb pikáns titkok derültek ki a hollywoodi díváról

35 évig éltek együtt Frédéric von Anhalt herceggel, az özvegy azonban még most is talál olyan tárgyakat a házukban, amelyekről tudomása sem volt…

Újra Magyarországra látogatott Gábor Zsazsa özvegye, ­Frédéric von Anhalt herceg, hogy megnyissa az Origo Filmstúdióban a Gábor Zsazsa Múzeumot, ahova elhozta a színésznő életének ikonikus tárgyait: bútorokat, ruhákat, könyveket, újságokat, fényképeket, leveleket. „Az szeretném, hogy az embereknek örömöt okozzanak ezek a tárgyak. Tudom, ott vannak a múzeumban, nincs szükségem arra, hogy lássam őket. Semmi sem kell, hogy a szemem előtt legyen, ami az övé volt. Minden egyes dolog, ami vele kapcsolatos, itt van a szívemben, és örökre ott is marad, amíg élek – mondta a herceg, aki a Storynak azt is elárulta, Zsazsa halála után talált olyan tárgyakat, amelyeknek létezése még számára is meglepetés volt. – Miután az én imádott feleségem meghalt, találtam egy kartondobozt, ami tele volt levelekkel. Így bukkantam rá többek között a régi szerelmes levelekre, amiket a korábbi férjeitől kapott. Például Conrad Nicholson Hiltontól. Nagyon érdekes volt elolvasni ezeket. Egyáltalán nem volt bennem rossz érzés amiatt. Elfogadtam, hogy nem én voltam az egyetlen férfi Zsazsa életében. Sőt azt kell mondanom, kifejezetten imponált, hogy Zsazsát ennyien szerették. Gyönyörű nő volt, aki élete utolsó 35 évét nekem adta. Izgalmas volt elolvasni például, hogyan látogatott el Nixon elnökhöz, és közben felidézhettem azt az emléket, ahogy később mi mentünk a Buckingham-palotába Erzsébet királynőhöz. Csodálatos életünk volt, ezért eszembe se jutott irigykedni a korábbi férjeire.”

A délceg herceg és a filmsztár (Fotó: Smagpictures)

„Nálunk mindig történt valami”

Anhalt herceg több titkot tud Zsazsáról, mint bárki más. „Ezer, sőt ezernél is több olyan történet van, amelyeket eddig senki sem ismerhetett róla. Miután a házunk kapui becsukódtak a külvilág előtt, senki sem láthatta, mi történik bent. Pedig akkor kezdődtek a nagy dolgok, a jó dolgok, a vad dolgok, a szemérmetlen dolgok – mondja sejtelmesen az özvegy. – Egymásnak adták a kilincset a hírességek. Nálunk mindig történt valami. Sokan kérdezték: ’Miért nem írsz erről egy könyvet?’ Most eldöntöttem: írok. Magyarul, németül és angolul lesz olvasható. Imádni fogják az emberek. Egy éjszaka alatt ki fogják majd olvasni, nem tudják majd letenni.”

A budapesti emlékszoba (Fotó: Olajos Piroska)

8 évet letagadott

Egyetlen titok azonban örökre rejtve marad: Zsazsa kora. Az özvegy természetesen kilátogatott a felesége budapesti nyughelyéhez is. Elkészült a sírkő, amelyen a felirat jelzi, hogy a színésznő nyugszik ott, évszámok azonban nem szerepelnek alatta. „Zsazsa nem hitt a számokban, azt mondta: ’Ez Hollywood!’ Így aztán a sírjára sem kerültek fel a dátumok. Emlékszem, egyszer két nappal azelőtt, hogy visszautaztunk volna az Egyesült Államokba, bejelentette, hogy eltűnt az útlevele – mesélte a herceg. – Bement a konzulátusra újat csináltatni. Aztán visszatérünk Amerikába, és pár nappal később kaptunk egy csomagot: a régi útlevél volt benne. Megírták nekünk, hogy megtaláltak a szemetesben. Először nem értettem, hogyan kerülhetett oda, de aztán rájöttem: az új útlevél szerint Zsazsa már 8 évvel fiatalabb volt.”

Kiemelt kép: Olajos Piroska

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!