Hazai sztár

ByeAlex és Gáspár Laci: „Azt is a másik szemébe mondjuk, ami esetleg fáj neki”

Az életvitelük és a zenei ízlésük is teljesen különböző, mégis elválaszthatatlan barátok lettek.

Mindketten öntörvényű művészek, ebben hasonlítanak egymásra, de mindkettőjük élete egészen más szakaszban van. Laci 42 éves, háromgyerekes édesapa. Alex 5 évvel fiatalabb nála, és egyelőre nincs családja. Egészen más ritmus szerint élik a mindennapjaikat, mégis mindketten egyetértenek abban: barátságuk olyan szoros, ami a sztárvilágban igazán kivételes. A forgatások szünetében is leginkább egymás társaságát keresik. Közös témáik közé tartozik a zene, az edzés, az autók, és persze a műsorral kapcsolatos kérdéseket is egymással beszélik meg. „Az évek alatt igaz barátok lettünk. Számíthatunk egymásra mindenben. Biztos vagyok benne, ha bármikor szükségem lenne a segítségére, Alex ott teremne mellettem. Mindig megmondjuk egymásnak az igazat, nem alakoskodunk, a kapcsolatunk alapja az őszinteség. Azt is a másik szemébe mondjuk, ami esetleg fáj neki. Persze volt, hogy a kamerák előtt összeszólalkoztunk, de mindent meg tudunk beszélni. Ha az X-Faktorban nézeteltérésünk van, azt sohasem visszük ki a stúdióból” – mondja Laci. Igaz, volt már, hogy úgy összevesztek, hogy egy hónapig nem szóltak egymáshoz, de utána sikerült kibékülniük. Alex szerint sajnos nem találkoznak olyan sokat a hétköznapokban, mint amennyit szeretnének. „De gyakran beszélünk telefonon. A hétköznapi életünk, a ritmusunk egészen más. A zenei ízlésünk is teljesen különböző. A város két ellentétes végén lakunk, így nehéz személyesen tartani a kapcsolatot. De ha kell, akkor mindig ott vagyunk a másiknak. A magánéleti kérdéseinket is megbeszéljük egymással. Amikor az X-Faktor elindul, akkor a mentortársaimmal vagyok összezárva. Nekem olyankor csak ők vannak, és nagyon rossz lenne, ha harag lenne közöttünk. Petivel is jó a kapcsolatunk, de Lacival tényleg szoros barátság alakult ki közöttünk.”

Hiányozna nekik a mentori szék (Fotó: Smagpictures)

„Úgy érezzük, ide hazajövünk”

Az énekesek az X-Faktor 2022-es évadában is ott ülnek majd a mentorszékben. „Számomra is furcsa érzés, hogy hatodjára is itt vagyunk. Egymást még egyáltalán nem unjuk – mesélte az új évad sajtótájékoztatójáról Alex. – Amikor megkaptam a felkérést, hogy újra mentor legyek, először azon gondolkodtam, van-e ebben még nekem több. Rögtön elkezdtünk egyeztetni, és azt mondtam: valamin változtatni kell, mert ha nem változtatunk, akkor az már nekem nem lesz motiváló. Közben pedig nagyon szeretem ezt a műsort. Minden ember pénzből él, én is, és ez az egyik munkahelyem, de nem tudnám ezt csak a pénzért csinálni. Úgy érzem, az X-Faktorba hazajövök, és ha nem lehetnék ott az új évadban, az olyan lenne nekem, mintha nem mehetnék haza.”

Nincs köztük mellébeszélés, csak a könyörtelen igazság (Fotó: Smagpictures)

„Nem akarunk másoknak megfelelni”

Laci számára is érzelmi kérdés a műsor, és nagyon örül annak, hogy barátjával mindketten újra részesei lehetnek a produkciónak. „Ha nem lenne X-Faktor, nagyon hiányozna. De én se tudnám csak a fizetés miatt elvállalni. Alexnek és nekem is fontos a motiváció, mert nem játszunk szerepet, nem akarunk másoknak megfelelni, őszintén csinálunk mindent ebben a műsorban is. Ehhez pedig kell az is, hogy ne legyünk enerváltak – mondja Laci. – Biztos van, aki el tudná játszani, hogy élvezi a feladatot, mikor már közben rég unja, de Alexszel és Petivel rajtunk rögtön látszana. Rajtam még azt is észreveszik az emberek, amikor színpadon állok, ha aznap éppen egy picit rosszabb napom van. Nem tudom elrejteni az érzéseimet. Ebben nagyon hasonlítunk Alexre, mert ő is pont ugyanilyen.”

Kiemelt kép: Smagpictures

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!