Hazai sztár

Fásy Ádám: „30 éve vagyunk házasok, de a mi esetünkben ez 60-nak számít!”

Több évfordulót is ünnepel az idén: a népszerű előadóművész ugyanis 70 éves, a felesége 50, és éppen 30 éve házasok.

A showman ráadásul a közelmúltban újjászületéséről is megemlékezhetett. Tavaly május elején kapott ugyanis szívrohamot. Ez pedig sok mindent felülírt. „Ugyanazzal a tempóval dolgozom, ugyanúgy járom az országot, mint azelőtt, de néhány dolog azért átértékelődött bennem. Jobban figyelek magamra, és ha bármi gyanúsat észlelek, orvoshoz fordulok – mondja Ádám. – Akkor, az első pillanatokban fel sem fogtam, mi történt. Idő kellett, hogy le tudjam vonni a tanulságokat. Aki keresztülmegy ilyesmin, megérti, hogy mennyire alattomos dolog ez. Hiába vannak előjelek, sokszor nem tudjuk, vagy nem akarjuk őket észrevenni. A feleségem és a lányom addig is vigyáztak rám, de egy ilyen eset még jobban összekovácsolja a családot.”

Csak a reggeli kávét főzi egyedül

A boldog család alapja a tökéletes házasság, Ádám pedig pontosan tudja, mi kell hozzá. „Harminc éve vagyunk házasok, de a mi esetünkben ez hatvannak számít, mert mi éjjel-nappal együtt vagyunk – nevet. – Egy normális családban a férj reggel hétkor elmegy otthonról dolgozni, 5 után valamikor hazaér, a feleség pedig vagy otthon van háztartásbeliként, vagy egy másik munkahelyre megy, így csak este találkoznak. Mi viszont mindenhova együtt megyünk. Reggel általában én főzöm a kávét, de szinte ez az egyetlen feladat, amit egyedül végzek. Marika utána egész nap mellettem van. Azokban a kapcsolatokban, ahol azt mondják, hogy kihűlt a szerelem, szerintem valójában nem is voltak igaziak az érzelmek. Mi harminc éve jóban-rosszban kitartunk egymás mellett. Vannak konfliktusok, de azokat is meg lehet beszélni, és meg kell ­tanulni elfogadni, hogy nem vagyunk egyformák. A hosszú házasság titka, úgy szeretni a másikat, hogy az közben önmaga lehessen. A boldog kapcsolathoz három dolog kell: szeretet, megértés és figyelem.”

Feleségével és lányával (Fotó: Olajos Piroska)

„A 70 csak egy szám”

Legnagyobb büszkeségük köztudottan nagylányuk, Zsüliett. „Régebben magunkkal vittük mindenhova, de ma már önálló nő, felnőtt ember, jelenleg egyetemista, mesterképzésre jár. Bár nem vagyunk együtt éjjel-nappal, de ettől még egyáltalán nem távolodtunk el egymástól. Nem mondom, hogy néha nincsenek vitáink, de harmonikus családi életet élünk. Az természetes, hogy a különböző generációk mást gondolnak bizonyos dolgokról, de szerintem itt is a kölcsönös tisztelet a kulcsszó. Az idősebbeknek nem szabad lenézniük a fiatalokat, hanem tisztelettel kell viszonyulniuk hozzájuk. Én a munkám során is gyakran vagyok közöttük. Kezdettől fogva úgy gondoltam, hogy a zenei műsoromnak minden generációt meg kell szólítania. Nem véletlen, hogy a Zene­expressz ­sikere 21 éve töretlen. Hetvenéves vagyok, de nem érzem magam annyinak. Formában tartom magam, így nem érzem az évek múlását. Az én életfilozófiám az, hogy minden nap lehet ünnep, ha azt úgy éljük meg. A 70 számomra továbbra is csak egy szám.”

Fittsége titka

„Naponta tornázom fél órát, ma is eltöltöttem ennyi időt az elliptikus ­tréneren – mondja Ádám. – A mozgás fitten, ­fiatalon tart.”

Kiemelt kép: Olajos Piroska

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!