Hazai sztár

Szulák Andrea: „Ha kell, éjjel 3-kor puccparádéba vágom magam”

A színész-énekesnő legújabb projektjéről, nyári terveiről és izgalmas magánéleti titkairól mesélt.

Az elmúlt években szinte mindegyik népszerű sorozatban feltűnt a közkedvelt színész-énekesnő, de az eddigi szerepeivel ellentétben most többet fogja borzolni a kedélyeket a Doktor Balaton új évadában. „Még szinte fel sem tűntem a képernyőn, csak a sorozat plakátjain, de máris sok helyen Jolánnak szólítanak – meséli Andi. Pali testvérét alakítja, aki nemrég került elő, sokáig külföldön élt. – Jolán befutott festőművész lett, bár nem biztos, hogy annyira tehetséges, mint amennyire népszerűek a festményei.”

Szenvedélye a festés

A filmbeli karakterhez híven Andi is nagyon szeret alkotni, éveken át festett, teljesen kikapcsolta, ha ecsetet vett a kezébe. Manapság nem nagyon van erre ideje. Ahogy mondja, az ecsetet és a festéket nem lehet napokra félretenni, de többször előfordult, hogy a barátai a születésnapjára élményfestéssel ajándékozták meg. „Ilyenkor természetesen mindig az együttléten van a hangsúly, de azért vagyok annyira maximalista, hogy mindig odateszem magam a festésben is. Ezek a képek egytől-egyig kint vannak a házamban a falon, és szerencsére inkább a jó hangulatú összejöveteleket juttatják eszembe, mintsem a koromat – mondja nevetve. Ahogy Jolánt, úgy Andit is érdekli az ezotéria. – Igazi jó boszorkány. Nem rosszindulatú, nem méregkeverő, bár kétségkívül igaz, hogy nem mindig minden úgy sül el, ahogy ő azt elképzelte.”

Fárasztóak is lehetnek a forgatások

A forgatásoknak a színházi próbáktól, előadásoktól eltérően nincs konkrétan meghatározható, fix napirendje. Mindig lehetnek csúszások, sokszor alkalmazkodni kell az időjáráshoz is, sokan emiatt kevésbé szeretik a filmezést. Andit azonban nem zavarják a külső körülmények, bár azt elismeri, hogy sokkal fárasztóbb ez a munka, mint amilyennek a nézők gondolják. „Volt, hogy hajnali 3-kor jött értem a kocsi, és szinte félálomban ültem be, hirtelen azt sem tudtam, hogy hova megyünk. De forgattunk éjszaka is, vagy jeges szélben, tűző napon és szakadó esőben is, tényleg mindenre volt példa. Ezzel együtt szeretem a forgatások hangulatát, könnyen és gyorsan alkalmazkodom a nem várt helyzetekhez is. Ha kell, éjjeli 3-kor puccparádéba vágom magam minden különösebb fennakadás nélkül.” Természetesen az sem elhanyagolható, hogy a forgatások alatt nagyon jó a hangulat, a szereplők nagy része évek óta ismeri egymást, hamar meglett a csapatban az összhang. „Nagyon sok tehetséges fiatal alkotó dolgozik ezen a sorozaton, a lelkesedésük, a lendületük egészen elképesztő és magával ragadó.”

Barátnőjével, Fésűs Nellyvel a forgatáson (Fotó: Archív)

Nagy dobásra készül

Amiatt különösen örömteli számára ez a munka, hogy több olyan kollégájával is együtt játszik, akikkel barátok. „Vasvári­ Móni, Fésűs Nelly és Vadász Gábor a baráti társaságomhoz tartozik, gyakran összejárunk vagy szervezünk közös programokat.” Vadász Gáborral és párjával, Szőlőskei Tímeával egy önálló műsort is létrehoztak a napokban. „Hasonló a humorérzékünk, az életszeretetünk, és egy csomó mindenben egy húron pendülünk, ezért kitaláltuk, hogy csinálunk közösen valamit. Először csak a saját magunk szórakoztatására találtuk ki, de többen meghallgatták, és mindenki azt javasolta, hogy ezt érdemes lenne közönség elé vinni. Luxus lenne, ha nem kezdenénk vele semmit. A menedzserünk már teríti, és látatlanban több helyre lettünk meghívva. Nem akarom a poént lelőni, énekelünk, és vicces sztorik is lesznek benne. Ha valaki egy teljes órányi kikapcsolódásra vágyik, akkor pont ilyesmi lehet a fejében.”

Kiemelt képek: Smagpictures

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!