Hazai sztár

Mészáros Tibor: „A vasárnapi húslevest csak én készíthetem el”

A mi kis falunk népszerű színésze és felesége, Krajcsi Nikolett színművésznő a megismerkedésük után három hónappal családot alapított.

Répa Sanyi Pajkaszegen a testvérével él. A divatot távolról sem ismeri, barátnője nincs, és még dadog is, ami miatt sok vicces helyzetbe keveredik. „Az én szövegeimhez odaírják, hogy dadogva, de hogy mennyit dadogok, azt rám bízzák. Ne legyen kevés, de túl sok se” – avat be a kulisszatitkokba a figurát alakító Mészáros Tibor, aki természetesen a való életben hibátlanul beszél.

„Nem bánok semmit”

Volt ideje, hogy felkészüljön rá, ugyanis elég hamar rájött, a színpadra vezet az ő útja. „Ötéves koromig rajzfilmfigura akartam lenni, nem egy, mindegyik. Olyan, akire ha ráesik a zongora, ledobja, és odébbáll. Ehelyett háromévesen néptáncon találtam magam, mert akkoriban, 1983-ban ment a tévében a Szép magyar tánc című műsor, amit mindig néztem és táncoltam – meséli Tibor, aki tánc helyett végül a színjátszást választotta. 12 évesen a Békéscsabán működő Csabai Színistúdió tagja lett. – Egy albérletbe költöztem, egyetemisták voltak a lakótársaim. A bulik, a tombolás időszaka volt, olyan élményeim vannak, amelyeket talán egyetemistaként kellett volna megélnem. Mégsem bánok semmit, bár nem vagyok mindenre büszke” – teszi hozzá sokat sejtetően Tibor, aki így, túl több kalandon, a színművészetis évei alatt csak a tanulásra koncentrált. Később meg a debreceni teátrumra, ahol a diploma után több mint egy évtizedig játszott. A sorsa is ott dőlt el, ugyanis ott találkozott Krajcsi Nikolett színművésznővel.

Répa Sanyit játssza A mi kis falunk című sorozatban (Fotó: RTL Klub)

Boróka, Bercel, Bánk

Ahogy meséli, akkoriban ő és Nikolett is a párkeresés időszakát élték, de később kiderült, mindketten olyan emberre vágytak, akivel családot alapíthatnak. „Kollégákként ismertük egymást, és közeledni is próbáltam, de visszautasított. Aztán ő és egy barátnője elhívtak egy előszilveszteri buliba, hogy ne legyek egyedül. Odamentem, megláttuk egymást a szórakozóhely üvegablakán át, és eldőlt minden. Azt mesélte, úgy érezte, hogy megérkeztem, meglátta bennem a férfit. Másnap már egy pár voltunk – mondja Tibor, aki nem sokkal később már annak örülhetett, hogy megfogant az első babájuk. – Három hónappal a megismerkedésünk után családot alapítottunk. Nem volt véletlen, így akartuk, mert így volt természetes és egyértelmű.” Kislányuk, Boróka ma már hatéves, ő vitte a gyűrűt, amikor a szülei összeházasodtak. „Arra az esküvőre mindenki emlékezni fog, nemcsak azért, mert akkor már úton volt a második gyerekünk, Bercel, hanem azért is, mert Boróka, aki akkor még kis totyogós csöppség volt, annak rendje és módja szerint elesett felénk tartva.” A házaspár harmadik gyereke, Bánk hét hónappal ezelőtt Kaposváron jött világra, pár éve a szülők ugyanis az ottani színházhoz szerződtek.

Fotó: Fülöp Dániel

„Imádok mosogatni”

Néha az az érzése, hogy a feleségének négy gyerekről kell gondoskodnia. „Valójában csodálom őt, hogy így bírja, helytáll színésznőként, édesanyaként, és még engem is elvisel és szeret. Persze segítek, amiben tudok, én vagyok az a férfi, aki imád mosogatni, és a vasárnapi húslevest is csak én főzhetem meg. Nemcsak fürdetem őket, hanem együtt fürdök a gyerekekkel, bevásárlok, nyírom a füvet. De neki kell a legkisebb miatt éjszaka felkelnie, ha vidéken játszom vagy forgatok, ő marad otthon 24 órában velük. Ilyenkor mondom is neki: ’Felháborító, hogy te fáradtan is szép vagy…’ És ebből ő már mindent tud – mosolyog Tibor, aki azt mondja, három gyerekkel az élet nem csak rózsaszín felhő, megvannak a mindennapi nehézségek. Például a logisztika, de semmiért nem cserélné el egyetlen napját sem. – A feleségemmel ez a mi utunk, erre az életre vágytunk, és hogy megadatott, minden szempontból szerencsések vagyunk.”

Élményt ajándékba

A szülők magukkal viszik gyerekeiket a vidéki fellépésekre, sok programot szerveznek nekik, gyakran járnak kirándulni, így a srácoknak sok kalandban van részük. Nem csoda, hogy Boróka a hatodik születésnapja előtt közölte velük: nem ajándékot kér, hanem élményt.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!