Hazai sztár

Oláh Gergő: „Caramel bebizonyította: az én hátteremmel is lehet sikert elérni”

Szeretné, hogy gyermekei tisztában legyenek azzal, milyen nehéz körülmények közül jött, és hogyan jutott el a mai sikerekig.

Nemrég Caramel slágerével, a Szállok a dallal című nótával állt a Csináljuk a fesztivált! színpadára Oláh Gergő, aki a zsűrit és a közönséget is lenyűgözve tovább­jutott a középdöntőt. Az énekes bevallotta, személyesen is nagyon fontos neki Cara­mel szerzeménye. „Ezzel a dallal nekem nagyon szoros a kapcso­latom. Középiskolás voltam, amikor Caramel elindult a Mega­sztárban. Emlékszem, a döntőt Abaújszántón néztem egy barátomnál. Kollégista voltam, és nem volt pénzem vonatjegyre, hogy hazamenjek a hétvégén, így ott aludtam a barátoméknál és együtt néztük a tévében. A haverom azt mondta, ha Caramel nyer, letépi magáról a trikót, úgy fog ünnepelni. Így is lett. Én meg ugráltam, és ordítva szaladgáltam fel-le a szobában − nevet Gergő. – Caramelé volt az első olyan életúttörténet, ami bebizonyította, hogy olyan háttérrel, amilyen nekem is van, ezt meg lehet csinálni. Nekem ő és az ő győzelme volt az, ami teljesen meggyőzött arról, hogy nekem is meg kell próbálnom. Mondhatjuk, hogy ő indított el. Abban a pillanatban elhittem, hogy ez nekem is sikerülhet. Azelőtt több száz énekversenyen voltam, de onnantól fogva kezdtem próbálkozni én is tehetségkutatókkal. Háromszor jelentkeztem a Megasztárba, kétszer pedig a Csillag születikbe, aztán jött az X-Faktor, ami meghozta az áttörést.”

Elvitte őket a stúdióba

Azóta hatalmasat változott Gergő élete, már 10 éve hazánk egyik ismert és kedvelt előadója, és már ötgyermekes édesapa. Karla 12 éves, Denisz pedig 11, Nolen Gergő idén lesz 7, Anna hamarosan 4, Holli pedig még nincs egyéves, ő tavaly szeptemberben érkezett a családba. Az apuka számára fontos, hogy ők is tisztában legyenek azzal, édesapjuk honnan indult. „Nekem nagyon fontos az, hogy milyen értékrendet adok át a gyermekeimnek. Habár mindenük megvan, tudják, hogy a dolgoknak mi a valódi értéke. Iskolákban is szoktam előadást tartani erről, és természetesen a saját gyerekeimnek is mindig elmesélem, hogy nekem gyerekkoromban nem volt ennyi mindenem. Tudniuk kell, hogy kiváltságosak, amiért nem kell ismerniük a nélkülözést. Ugyanakkor azt is elmondom nekik, hogy ez nem volt tragédia, mert lehet ugyan, hogy nem volt pénzünk új ruhára vagy különböző tárgyi dolgokra, de szeretetben, gondoskodásban, motivációban soha nem szenvedtem hiányt, mindent megkaptam. Ezt sosem felejtem el, és szeretném, hogy a gyermekeimnek is ezek legyenek a fontos értékek. Karlát és Deniszt egyébként elvittem a Csináljuk a fesztivált! stúdiójába, hogy benézhessenek a kulisszák mögé, és hogy lássák azt is, hogy egy ilyen forgatás milyen kemény munkát jelent. Elcsodálkoztak, hogy milyen hosszú, megterhelő munka ez. Még ők is elfáradtak, pedig nem dolgoztak, csak nézelődtek. De így tudják megtanulni értékelni azt, amit kapnak, ha látják, milyen munkával szerzi meg a rávalót az apukájuk.”

Gergő úgy érzi, élete legnagyobb ajándéka a nagycsalád (Fotó: Archív)

Legnagyobb ajándék

Gergőék eredetileg nem terveztek ekkora családot, de most már el sem tudná képzelni, hogy másként legyen. „Öt gyerek, az már csak eggyel több, mint a négy, szóval olyan hatalmas változást nem hozott a mindennapokban. Bár bevallom, néha én is rácsodálkozom, hogy tényleg, már öt gyermekem van! Életem legnagyobb ajándéka az, hogy a Jóisten alkalmasnak talált minket arra a feladatra, hogy ennyi gyereket felneveljünk. Egyben ez életem legnagyobb felelőssége is, aminek igyekszem megfelelni. Eleinte Nikivel úgy terveztük 2-3 gyerekünk lesz. Aztán amikor ők megszülettek, úgy voltunk vele, hogy a Jóistenre bízzuk, mennyi lesz még, ő pontosan tudni fogja, hogy mennyivel bírunk majd el. Én úgy érzem, most már teljes lett a családunk” – mondja Gergő.

Kiemelt képek: Smagpictures

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!