Hazai sztár

Bangó Marika: „A vér nem válik vízzé”

Negyvenéves kora után kezdett érdeklődni a színpad iránt, addig az anyaság volt az első az életében.

A Bangó családban a zene, a tánc szeretete generációról generációra öröklődik. A közönség már Marika unokáit, Margit dédunokáit is láthatja a színpadon.

„Szégyenlős voltam”

Négy felnőtt gyereke van, és hat gyönyörű unokája. „Közülük Elisabeth énekel és táncol, Jancsika pedig gitározik. Egyelőre rajtuk látom, hogy tovább vihetik a családi hagyományt, és előadóművészek lesznek. De persze ezt soha nem lehet tudni, bármikor történhet változás. Ha magamból indulok ki, akkor én is 40 éves korom óta vagyok igazán színpadon. Kislányként anyu engem is vitt magával, és később a gyerekeimet is, de aztán az én életemben az anyaság volt előtérben, és a színpad így elmaradt. 40 felett viszont a gyerekeim már elég nagyon lettek ahhoz, hogy ne szoruljanak az állandó felügyeletemre, és akkor, habár nekem továbbra is a család maradt az első, elkezdtem az előadóművészi életem. Nagyon érdekes dolog ez, mert sokáig szégyenlős voltam, szerettem inkább a háttérben lenni. Kislányként még egyáltalán nem élveztem a színpadot. Felnőttként is először táncos voltam, aztán szépen lassan kinőtte magát a dolog, és egyszer csak megfordult velem a világ; elkezdtem élvezni a reflektorfényt.”

A színpadon fegyelmezett

Marika sohasem erőltette, hogy gyerekei vagy unokái kövessék őt a pályán. De azért kiderült, vannak még a családban, akik szeretnek színpadon lenni. „A kis Elisabethet már egészen kicsi kora óta visszük magunkkal a fellépésekre. Idén júliusban lesz 6 éves, de már 2 éves korában is fent volt velem a színpadon. Egyszerűen benne van a vérében. Ha fellépésekről van szó, akkor nagyon pontos, koncentrált, fegyelmezett kislány. Itthon már néha picit rosszacska is tud lenni, de a közönség előtt ez soha nem fordulhat vele elő. Tiszteletben tartjuk majd, hogy mit akar csinálni a jövőben, de szoktam neki mondani: te vagy színésznő leszel, vagy énekesnő, esetleg mindkettő – nevet Marika. – Jancsika még nem olyan rutinos, de már neki is volt két komolyabb fellépése. Először egy Zámbó Jimmy-emlékkoncerten debütált velem. A fellépéseink zöme hétvégén van, az egész hetünk szabad, mindenki élheti az életét. És persze a kicsiket csak akkor viszem magammal, ha az adott fellépés nekik való, és nem tart nagyon sokáig.”

Unokáival: Jánossal és Elizabethtel (Fotó: Olajos Piroska)

„Nyomta a szívemet”

Marika maga is az édesanyja mellett ismerte meg a színpadi világot. Aztán amikor Margittal összevesztek, külön utakon kezdtek járni. Egy évtized kellett hozzá, hogy rendezzék a konfliktusokat. „Kialakítottam a saját imázsomat. Az én drága férjem, Elemér rengeteget segített: a dalválasztásban, a hangszerelésben, mindenben. Együtt csináltuk végig ezt az utat. Aztán 10 év után kibékültünk anyuval, és most újra járunk fellépni együtt is, külön is. A lelkemnek jót tett, hogy újra minden rendben van köztünk, mert ez nyomta a szívemet. Most újra szabadon szárnyal a lelkünk, és nagyon jó a kapcsolatunk – mondja Marika. – Annyi időt töltök nála, amennyit csak tudok. Legtöbbször én megyek őhozzá, ő csak hadd pihengessen. Imádja a dédunokáit is. Reméljük, nyáron sokat tudunk együtt fellépni is.”

Kiemelt kép: Olajos Piroska

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!