Hazai sztár

Straub Dezső: „Sokáig akarok még a Földön maradni”

Április elején töltötte be a hetvenet, és bizton állíthatjuk, a színész humora és energikussága nem kopott meg 2022-re sem.

Április 2-án belépett a hetvenesek táborába. Elégedetten tekint vissza az elmúlt évtizedekre. „Színes volt! Fantasztikus dolgokat sikerült megvalósítanom. Az örömök mellett nekem is kijutott nagy tragédiákból, a gyászból. Tele vagyok tervekkel, de a Covid, a háború és a választás miatt nehéz tárgyalni döntésképes emberekkel. De van időm, sokáig akarok még a Földön maradni. Ha viszont eljön az én időm, boldogan állok az Úristen ítélőszéke elé. Nem siettetem, de nem lehet rossz odaát, hisz annyi jóbarát vár már rám” – foglalta össze érzéseit.

Meghatározó arcszőrzet

„Volt bajszom és vállig érő hajam is. A ­pályám elején egy filmszerep ­kedvéért kellett bajszot növesztenem, aztán hosszú ideig csak katona és rendőr szerepeket kaptam.”

Fotó: Archív

Szenvedélye a foci

„Ötven éve focizom a színészválogatottban. Ahogy megkaptam a táncdalénekesi működési engedélyemet, jelentkeztem Komlós András csapatkapitánynál. Egyébként korábban az Újpest ificsapatában játszottam. A teljesség igénye nélkül: Eperjes Károly, Rubold Ödön, Cseke Péter, Ihász Gábor, Fülöp Zsigmond, Zana József is látható a felvételen. A foci az életemhez tartozik.”

A SZÚR-on a Népstadionban (Fotó: Archív)

Elválaszthatatlan kötelék

„Nyertes Zsuzsa és Forgács Gábor a kedvenc partnereim lettek a pályám során. Rengeteget játszottunk, nem csak a nézők, mi is sokat nevettünk közben. Még több olyan embert ide tudnék sorolni, aki nincs a képen, köztük a drága Csala Zsuzsát is.”

Nyertes Zsuzsával és Forgács Gáborral (Fotó: Archív)

Kiemelt kép: Smagpictures

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!