Hazai sztár

Megyeri Csilla: „Szeretnénk, ha összejönne a baba”

Nemrég családállításra kezdett járni, hogy megtudja, miért nem halad úgy az élete, ahogyan azt szeretné.

Az elmúlt években volt már pszichológusnál, foglalkozik önfejlesztéssel, most pedig családállításra jár. Ez a módszer azt mutatja meg, milyen hatások érték a tágabban vett családtagjait a múltban, és ezek milyen hatással vannak az ő jelenlegi életére. Úgy gondolja, ez segít neki. „Foglalkoztat a gyerekvállalás, az anyaság, de a párommal, Zsoltival, nem mindig jutunk egyről a kettőre – mondja Csilla. Igaz, amióta családállításra jár, úgy gondolja, hogy nem feltétlenül csak az ő hibájukból van ez így. – Évek óta téma közöttünk a gyerek. Hol ugyanannyira akartuk, hol egyikünk jobban, mint a másik, jelenleg mindketten szeretnénk, de eddig még nem jött össze a baba. Fontos, hogy nem akarjuk görcsösen, nem járunk orvosról orvosra. Egyszerűen próbáljuk megfejteni, mi lehet a gátja annak, hogy nem születik le hozzánk. Szinte biztos vagyok abban, hogy ennek is konkrét blokkja van. Reményeim szerint ezt is feloldjuk majd a családállításon. Muszáj is lesz, mert elhatároztam, hogy 38 éves koromig anyává válok. Hiszem, hogy sok esetben a pszichém korlátozza a testem.”

„Értek sikerek, de újra megrekedtem”

A karrierjében is voltak mélypontok az elmúlt években. „Általában ciklikusan üt be nálam a krach. Folyton elérek egy pontra, aztán valami olyan történik, ami miatt mindent kezdhetek elölről. Van diplomám, megjártam a szamárlétrát, és a nulláról építettem fel magam, hogy szerkesztő, műsorvezető lehessek. Teljesült is az álmom, volt egy műsorom, majd hibáztam. Ez volt az a bizonyos eset, amikor a ’rusnya’ szó elhagyta a számat. Ez tönkretett. Amikor aztán az emberek kezdték elfelejteni ezt a botlást, ismét haladtam előre a karrieremben. Ért jó néhány siker, mikor újfent megrekedtem. Az ösztöneim azt súgták, ennek hátterében sokkal mélyebb blokkok vannak, mint azt én gondolom. Ez így is van!”

Párjával, Zsoltival (Fotó: Archív)

„Nem is mertem őt szóba hozni”

A családállításon még csak a harmadik alakalmon van túl, de máris felszabadultabb. „Ez a módszer a tudatalatti blokkok feloldásáról szól, és arról, hogy kiderítsük, a felmenőink milyen sorsot hagytak ránk. Én a nagymamám traumáját hordozom. Édesanyám kamasz volt, mikor anyukája kilépett az életükből, és soha többé nem beszéltek. Úgy nőttem fel, hogy nem ismertem a vér szerinti nagymamámat, és soha nem is mertem őt otthon szóba hozni. Ez persze szóba jött a családállításon, ami nem várt fordulatokat hozott. Életünkben először leültünk anyával beszélni a nagymamáról. Érthetően anyukámnak vannak sérelmei, de azt is megtudtam, a nagyi jó ember volt. A házassága alatt rengeteg bántást kapott, de ő szó nélkül tűrte. Később el is váltak a nagyszüleim, és onnantól kezdve anyukám nem találkozott soha az édesanyukájával. Ez édesanyámnak is nagy trauma lehetett, amit csomagként, tudat alatt én is magammal hoztam. Hasonlóan működöm, mint a nagyi: áldozat, célpont, aki a fülét-farkát behúzza, ha támadják. Ezt felismerve, egészen máshogy tekintek a karrierem kudarcaira is. Jobban beleálltam az áldozat szerepébe, mint az indokolt lett volna. Izgatottan várom, hogy a további családállításokon mi fog még a felszínre jönni.”

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!