Hazai sztár

Sánta Laci: „Rövidesen lezárom a múltat”

A színész életében elérkezett az újjá­építés korszaka: nála ez képletesen és a szó szoros értelmében is igaz.

Annak idején őszintén beszélt arról, hogy mennyire megviselte őt, amikor tönkrement a kapcsolata kisfia édesanyjával, Széphalmi Julis­kával. Ma már azonban arról mesélhet, hogyan kezdődik számára egy új élet. A pandémia után rengeteg munkája lett a színházban. „Ez nem is baj, mert így belevethettem magam a próbák és előadások sorába. Nehéz időszak van mögöttem, a munka pedig sokat segített, hogy fel tudjam dolgozni a történteket. Egy színész az érzelmeivel dolgozik, ezzel ki tudja adni magából a felgyülemlett energiákat, a színházi munka ezért terápiás jellegű. Az azonban már nem olyan jó, ha olyanokkal kell együtt állni a színpadon, akikkel éppen nem szívesen találkoznál. Ezt a helyzetet is meg kell tanulnom kezelni” – teszi hozzá a színész, akinek volt felesége, és annak új párja is a Madách Színházban dolgozik.

Csonka Andrással és Oroszlán Szonjával a Mary Poppinsban (Fotó: Smagpictures)

Egyébként jó ideje több lábon áll. „A pandémia alatt elkezdtem egy civil szakmát is, egy megújuló energiával foglalkozó cégnél dolgozom ügyvezetőként. Amikor újra jöhetett a közönség az előadásokra, akkor sem hagytam ott ezt az állást. Szükségem van a pénzre, mert építkezni kezdtem. Sokáig nem akartam elhagyni a régi otthonomat, mert ezer érzelmi szállal kötődtem oda. Később azonban úgy gondoltam, költöznöm kell. A napokban jutottam el odáig, hogy elkezdtem érezni, milyen jó az új otthonomba hazatérni. Ha mindent összevetek, akkor rövidesen lezárhatom a múltat, és új életet kezdhetek.”

Színészek a múzeumban

Következő bemutatója a Madách Színházban A tizenötödik című musical lesz. „­Kazinczy Lajos történetét, bevallom, nem ismertem eddig, fogalmam sem volt róla, hogy ő volt a tizenötödik aradi vértanú. Ez a darab modern, bátor, és szépen beszél ­arról, mit jelent magyarnak lenni. A fiatalokhoz is szól, tele van rappel. A Nemzeti ­Múzeummal is van egy együttműködésünk, tárlatvezetéseket tartunk.”

Kiemelt kép: Smagpictures

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!