Hazai sztár

Domán Kornél Cornelius – Sorozatsztár volt Dél-Amerikában

A Keresztanyu Szergeje a fél világot bejárta, mielőtt megkapta a határőr szerepét.

Amikor két éve elkezdték forgatni a Keresztanyu című sorozatot, bogotái otthonában az interneten látott egy interjút Ganxsta Zolee-val, a széria egyik főszereplőjével. Már akkor érezte, hogy valamikor ő is szerepet kap ebben a produkcióban. Ez egy jel volt a számára. Nagyon örült, amikor behívták castingra a Keresztanyuba, és végül igaza lett, ma ő alakítja Szergejt, a hátárőrt.

Minden pénzét a tanulásra költötte

Nem készült színésznek Kornél. „Édesapám asztalos volt, fából alkotott, édesanyám tanár, a nővérem képzőművész lett, én azonban bizniszt tanultam. Egyetemistaként, cserediákként Finnországban tanultam, ott készítettem pár diákkal egy videóklippet. Volt ott egy csapat spanyol, volt köztük egy filmrendező, aki megnézte, és azt mondta, a tehetségemet vesztegetem az egyetemmel, inkább forgassak, ha az érdekel. Igaza volt, ott beleszerettem a filmezésbe, ki is néztem egy barcelonai filmes iskolát – meséli Kornél, aki azért választotta a katalán várost, mert egy nyarat már eltöltött ott, és megismerkedett egy lánnyal, akiről azt hitte, vár rá. – Mire odaértem, addigra összetörte a szívem, de a terveimet nem adtam fel. Így először is muszáj volt lakást és munkát találnom. Dolgoztam étteremben, szórólapoztam egy múzeumnak, végül pénzváltóként helyezkedtem el. Délutánig dolgoztam, majd estig az iskolában tanultam a vágás rejtelmeit. Minden pénzem a tanulmányaimra ment el, magánéletem nem is volt. Kemény időszak volt. Aztán egy idő múlva elkezdtem kacsingatni a színészet felé, izgalmasabbnak tűnt a kamera azon oldalán állni.” Reklámfilmek, apró szerepek következtek, miközben ráunt Spanyolországra. De hogy miként kötött ki Kolumbiában? Annak megint csak egy jelhez van köze.

Magyar Attilával és Sajgál Erikával a Keresztanyu című sorozatban (Fotó: Smagpictures)

Miért éppen Bogotá?

„Barcelonában sok kolumbiai barátot szereztem, aztán egyszer hazalátogattam. Pestre utaztam, és egyből belefutottam egy kolumbiai csoportba. ’Ott az én helyem’, gondoltam az újabb jel láttán. Merész terv volt, de addigra már megtanultam spanyolul. Bogotában az interneten megkerestem a producerek, menedzserek címeit, és felkerestem őket. Angolul adtam elő magamat, spanyol színészből volt elég, azokra nem voltak kíváncsiak. Szerencsém volt, négy hónap után szerepet kaptam egy napi sorozatban, ahol egy focistát alakítottam” – mondja Kornél, aki az elmúlt években több kolumbiai sorozatban játszott, A báró című szappanoperában már főszerepet is. Ezt Miamitól Mexikóig számos országban vetítették.

A báró című kolumbiai szappanoperában főszerepet játszott (Fotó: Archív)

Kiemelt kép: Smagpictures

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!