Hazai sztár

Monoki Lehel és Gyenesei Leila: „Szinte együtt élünk akkor is, amikor egy óceán választ el minket”

Féltve óvják a magánéletüket, most először meséltek együtt a kapcsolatukról.

Ezért is különleges, hogy első közös nyilatkozatát a sportriporter ­Monoki Lehel és szerelme, a világbajnok öttusázó Gyenesei Leila a Storynak adta.

„Imádom a humorát”

Nehéz időszakon vannak túl: ­Lehelnek már az előző év végén ki kellett utaznia Dominikára, és hosszú heteken át nélkülöznie kellett szerelme társaságát, hiszen Leila Magyarországon maradt. „Ez mindkettőnk számára egy szakmai kihívásokkal teli időszak, amiben számíthatunk egymásra, támaszkodhatunk a másikra, és ez nagyon megnyugtató érzés − mondja Leila. – Az édesanyja és a nagymamája mellett én vagyok a legnagyobb rajongója, napjában többször is elmondom neki, hogy mennyire büszke vagyok rá. A kissé szarkasztikus, csipkelődő humorát imádom, és úgy látom, hogy nagyon jól áll neki az Exatlon. Nem szerepet játszik, valóban ilyen, saját magát adja. Napjában többször is beszélünk telefonon, szinte együtt élünk akkor is, amikor egy óceán választ el minket. Persze a másik fizikai közelsége hiányzik, de mi a feladatot látjuk magunk előtt, a megoldandó helyzeteket, és ez nem egy beláthatatlan ideig tartó távollét. Lehel humora pedig átlendít azokon a pontokon, amikor azt érzem, hogy már nagyon ­hiányzik.”

Romantika a parton

Szerencsére a hosszú távollét alatt Leilának lehetősége nyílt arra, hogy meglátogassa szerelmét Dominikán. Az Exatlon műsorvezetője nagyon boldog volt, hogy újra magához ölelhette párját. „Felemelő volt újra látni egymást. Édesanyám és Leila kislánya, Mimi is kiutazott. Nagyon hiányoztak már, és jó érzés volt megosztani velük azt a rengeteg csodálatos élményt, ami itt ér engem a munkám során. A forgatásmentes napokon együtt fedeztük fel Dominikát, vagy csak kiültünk a Karib-tenger partjára és beszélgettünk. Egy-egy megterhelő nap után velük tudtam igazán feltöltődni. Leilával mindketten nagyon racionális és céltudatos emberek vagyunk. Ő persze érzelmesebb, mint én, de így egészítjük ki egymást. Az értékrendünk, az érdeklődési körünk megegyezik. Számos közös pont van az életünkben, például a munkánk és a sport iránt érzett szenvedélyünk. És talán az a legfontosabb, hogy érdekel minket a másik. Ha például történik valami az életünkben, azt elsőként egymással osztjuk meg.”

Felejthetetlen napokat töltöttek Dominikán (Fotó: Archív)

Szerelmes helyettes

Lehel és Leila nemcsak a magánéletben, a munkában is számíthatnak egymásra. „Maximálisan segítjük, támogatjuk egymást. Mindketten az Arena4 sporttelevíziónál dolgozunk, ahonnan Lehel pár hónapnyi ’kimenőt’ kapott az Exatlon idejére − magyarázza Leila. – Ebben az időszakban a műsorai egy részét én vettem át a csatornánál. Ismerjük egymás rezdüléseit, és látjuk, hogy a másik mikor milyen helyzetben érzi magát komfortosan. Azt is tudjuk, mikor mire van szüksége a társunknak, odafigyelünk egymásra. Az életünk ilyen formában is összeér, nem csupán hétköznapi dolgokról beszélgetünk, hanem a szakmai életünket is teljes mértékben megosztjuk egymással.”

Kiemelt kép: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!