Hazai sztár

Újra összeáll a Manhattan?

A 90-es évek bálványai voltak. Azonban bármilyen sikeresek is lettek, néhány év után feloszlottak. Hosszú idő után most újra találkoztak.

Várj, te hosszú, forró nyár, Rossz vagyok, de használható, Ha volna két életem – és még megannyi sláger kapcsolódik a Manhattan­ nevéhez. Nemrégiben egy eseményen újra együtt láthatták a négy zenészt. Vilmányi Gábor felidézte nekünk a kezdeteket, és arról is beszélt, van-e esély arra, hogy újra együtt koncertezzenek.

„Tudtuk, hogy kapunk a rockerektől”

„Én az utolsó pillanatban kerültem a csapatba, eredetileg nem én lettem volna a Manhattan tagja, hanem Birkás Attila, aki valamiért visszalépett – meséli Vilmányi. – Így lettünk Csokival, Sanyival és Szabival végül az első hazai fiúbanda. Dobi Sanyiról sokan azt hitték, hogy ő Csoki, mert mindig sokat szolizott, és eleve barnább bőrszíne volt a többieknél, de a Csoki név valójában Nyemcsók János vezetéknevéből adódott. Mi akkor mindannyian rockzenészek voltunk már, és jól tudtuk, a rockerektől majd kapunk azért, hogy a könnyebb műfajra váltottunk. Hát nem is fukarkodtak a beszólásokkal. Engem viszont nagyon motivált, hogy szerzőként is részt vehettem a lemezek készítésében. Tény, ami tény: a Manhattan óriási siker lett. 4 fiú, 4 hang, 4 egyéniség, 1 érzés. Ez volt a jelszavunk és egyben a titkunk is. Négy nagyon erős karakter voltunk, és mégis valahogy egy érzést adtunk vissza. Emlékszem, minden hónap első hétfőjén Manhattan Club volt, ahol a rajongókkal találkoztunk, nyaranta pedig táboroztunk velük.”

A rajongók kitartanak

Végül azonban a zenészek útjai elváltak. „Azt hiszem, minden divathullámra felültetett zenekarnak van egy lejárti ideje, ami nagyjából 4-5 év. Valljuk be, mi már a kezdet kezdetén is túlkorosak voltunk tinisztárnak, hiszen 28-34 évesen vágtunk bele. Először Szabi érezte úgy, hogy ő ezt már nem szeretné tovább csinálni. Nélküle még csináltunk egy lemezt, aztán mindannyian befejeztük. Akivel töretlen maradt a kapcsolatom, az Csoki, vele később is együtt zenéltünk máshol – folytatja Vilmányi, aki arra a kérdésre is válaszolt, összeállhat-e újra a Manhattan. – Ha az ABBA-nak volt esélye, akkor nekünk is van. Most egy kiállítás megnyitóján találkoztunk újra négyen, és ez szuper élmény volt, mintha visszaugrottunk volna az időben. Mindig Szabit volt a legnehezebb elcsábítani egy-egy eseményre, de 25 év után most ő is eljött. És találkozhattunk azokkal a rajongókkal is, akik ott voltak velünk a kezdet kezdetén. Én sokukkal tartom a kapcsolatot. Volt közöttük olyan, aki a Manhattan Clubból választott magának feleséget, de volt olyan szívfacsaró találkozás is, hogy egy családból, akik mindig velünk táboroztak, a családfő és a nagylány már nem lehet velünk. Akkoriban nekünk sokkal személyesebb viszonyunk volt a rajongókkal, mint a mostani világban, amikor lájkokkal és kommentekkel tartja a kapcsolatot a közönség a zenészekkel.”

Kiemelt kép: Birton Szabolcs

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!