Hazai sztár

Varga Norbert: A bakancslistámon három gyerek, családi ház és kutya is szerepel”

Zalaegerszegtől Nyíregyházáig tapsolt neki a színházba járó közönség, de a színész számára az országos ismertséget a Keresztanyu sorozat hozta meg.

A kis Norbi gyerekként még nem kacsintgatott a színjátszás felé. „A fővárosban, Angyalföldön, aztán Kelenföldön nőttem fel a húgommal. Eléggé ’kapaszkodó’ gyerek voltam. Amikor először elvittek az óvodába, anyunak legalább tizenhétszer kellett megígérnie, hogy értem jön – meséli Norbi. Később, iskolásként, gyakran nem találta meg a kapcsolatot a diáktársaival, de szerették, és azért szerzett néhány barátot is. – Egyszer az osztályfőnöktől kaptam egy oklevelet mint az osztály meg nem értett zsenije. Talán a színjátszó körben nyújtottak miatt is” – teszi hozzá. A középiskolában nem alakult még ki pontos kép benne, hogy merre menjen tovább, a művészeteken kívül még a sportélet is vonzotta. Tíz éven át karatézott, 16 évesen országos bajnokságon harmadik lett.

Kállai Ferenccel is szerepelt egy színpadon

Aztán az érettségi évében Tatán járt egy angol nyári táborban. A helyszínen éppen a kaposvári színház készített diákokkal egy előadást. Megnézte, és ott jött rá, ez az ő útja. Csakhogy nyár lévén lekéste a felvételit, így muszáj volt munkát keresnie. „A Szépművészeti Múzeumban lettem ­teremőr, ahol egy 18 éves srác meg tud bolondulni unalmában. Ezt észrevették, így áthívtak a múzeum könyvtárába, ami csak egy fokkal volt izgalmasabb – meséli a Keresztanyu sztárja. Végül teljesült az álma, a Pesti Színháznál lett ­stúdiós, ahol olyan neves színészekkel szerepelt egy színpadon, mint például Kállai ­Ferenc. 2013-ban diplomázott a Kaposvári Egyetem színész szakán. Sok teátrumban játszott, az RTL Klub sorozatával azonban országosan is ismert lett. – Furcsállom is, hogy az elmúlt három hétben nem ismertek meg az utcán. De a viccet félretéve, szokatlan volt nekem mindaz, ami Huba szerepével együtt járt. Nagyon sok szép kommentet kapok a közösségi oldalakon, összesúgnak a hátam mögött: ’Nézd, ott megy Huba’. Jól is esik, köszönöm is, de én csak a munkámat végzem, amit imádok. Aztán hazamegyek és főzök, mint sokan mások.”

Tíz éven át karatézott, a mozgás ma is mindennapjaihoz tartozik (Fotó: Schumy Csaba)

Kókuszos-ananászos húst is készített

Norbi azt mondja, ráérősen főz, közben beszélgetős műsorokat, zenét hallgat. „Vagy a nagymamámtól tanult receptek egyikét készítem, vagy kísérletezek, mindezt ráérősen. Az utóbbi ­időben egyébként leginkább indiai ízvilágú ételeket főzök, legutóbb kókuszos-ananászos húst készítettem.” És hogy van-e, akire főz? A színész erre titokzatosan csak ennyit válaszol: „Tanulom, hogyan kell kapcsolatban élni, de a bakancslistámon, úgy az öt-tíz éves terv részeként rajta van három gyerek, egy családi ház és egy kutya.”

Kiemelt kép: Schumy Csaba 

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!