Hazai sztár

Epres Attila: „A feleségem a legfőbb támaszom”

A népszerű színész a koronavírus-járvány miatt tavaly komoly elhatározásra jutott.

Január 31-én startolt az RTL Klub új sorozata, a Hotel Margaret. Az egyik főszerepet Attila alakítja majd, aki nem ismeretlen a sorozatrajongók számára, nemrég a Keresztanyuban láthattuk. Igazi veteránnak számít a műfajban: a Szomszédokban ő játszotta Bíró Lászlót, Alma udvarlóját és később főnökét.

„Sosem szoktam meg, hogy hátba veregetnek”

Akkoriban öt részre kérték fel először, nem is volt többre tervezve a sorozat, ekkora volt költségvetés. „Kéthetente adtak le egy epizódot, 10 hétre előre láttak csak. Felkértek egy motoros futár szerepére, és elvállaltam. Akkor még senki sem tudta, mit jelent sorozatszínésznek lenni, mert nem volt erről tapasztalatunk. Ráadásul mivel csak egyetlen csatorna volt, akkor egy ilyen szerep egészen másfajta népszerűséget jelentett. Ha az ember csütörtök este egy lakótelepen végigment, minden lakásból a Szomszédok szólt. Sosem szoktam meg, hogy vadidegenek hátba veregetnek, mert úgy gondolják, ismernek, de összességében nem volt kellemetlen számomra ez az ismertség.”

„Nem csak lelki segítségre volt szükségem”

A színész felesége, Madarász Éva is rendelkezik tapasztalattal a sorozatkészítés terén. A Patikában annak idején ő alakította Koltai Róbert lányát, de feltűnt a Drága örökösökben is. „Amikor a fiunk született, ő szépen lassan hátrébb húzódott a színészi életből, inkább csak szinkronizált, és jóval ritkábban vállalt szerepeket. Rendkívül energikus nő, aki 5-6 dologra is képes figyelni egyszerre. Ha én valamire azt felelem, hogy nem tudom megcsinálni, mert mással foglalkozom, akkor már kezdi is mondani: szinkron, görög szó, jelentése egyidejű, azonos időben zajló. Hullámvasút címmel már könyvet is írt, aminek most készül a folytatása, ha azon dolgozik, engem kituszkol az ajtón, és azt mondja, menjek edzeni – magyarázza Epres. – A karantén eleje furcsa volt, de pár hét után remek időszak következett, és életünk legsikeresebb két éve van mögöttünk. A kisfiunkat persze 10-11 évesen az online oktatás meggyötörte, de más nehéz­ségünk nem akadt. A gardróbot stúdióvá alakítottuk, és onnan kiválóan lehetett szinkronmunkákat végezni. Nagyon nehéz időszak volt mögöttem, jól jött egy kis pihenés, ami sok mindenre rádöbbentett. Gyógyult rákbetegként pedig be kellett látnom: szükségem is van a pihenésre – mondja a színész, aki manduladaganattal küzdött, és hat évvel ezelőtt győzte le a betegséget. – A feleségem a legfőbb támaszom. Ő sohasem sírt. De mint később kiderült, csak a jelenlétemben nem sírt. Pedig voltak válságos pillanatok, de ő egy pillanatig sem mutatkozott gyengének. Mindig jókedvű volt, és szerintem ez a legtöbb, amit valaki a másik gyógyulásáért tehet. Én volt, hogy nagyon igazságtalannak éreztem, hogy miért éppen engem támadott meg ez a kór. Éva úgy kezelte a dolgot, hogy majd túl leszünk rajta, és a fiunknak is mindig ezt mondta. Ráadásul messze nem csak lelki segítségre volt szükségem, hiszen sugárterápiát is kaptam.”

Fehér Annával a Szomszédokban (Fotó: Smagpictures)

Semmi alkohol, semmi cigaretta

Miután megküzdött a gyilkos kórral, a színész nem lassított; még nagyobb erővel vetette bele magát a munkába. „A gyógyulás után élveztem, hogy újra működök, ezért rengeteget dolgoztam. Aztán a karantén újra elgondolkodtatásra késztetett, és ismét befelé fordultam. Meg kellett hoznom pár fontos döntést. Tavaly nem újítottam meg a szerződésemet az Örkény Színházban, szabadúszó lettem. Kevesebb feladatot is vállalok, tanulom, hogy nemet mondjak felkérésekre. Az életemben nagyon fontos szerepet játszik a sport. 30 éve golfozom, igazolt kajakversenyző vagyok, és büszkén mondom, hogy több kolléganőt is én vettem rá a futásra, például Trokán Annát is, és 1986-ban kezdtem az ügető sportot. Az orvosom is azt mondta, amikor megkaptam életem legkeményebb diagnózisát: a maga szervezete fantasztikus állapotban van. Nem fogyasztok alkoholt, nem cigarettázom, erős vagyok. Imádom a természetet, hiszen erdésznek tanultam, szeretek kirándulni is, és teszek azért, hogy a bolygónk élhetőbb legyen: tagja vagyok a PET-kalózoknak, akikkel a Tisza megtisztításán dolgozunk.”

Kiemelt kép: Smagpictures

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!