Hazai sztár

Intim titkokról hazudozik a celeblány – Botrány a magyar sztárvilágban

Elegük lett a hazai hírességeknek az egyik kolléganőjükből, aki becsületsértő hazugságokat terjeszt róluk az interneten. Összefogtak, és ügyvédi segítséggel arra készülnek, hogy elégtételt vegyenek.

Eddig nem tapasztalt jelenség ütötte fel a fejét a hazai sztárvilágban. Az egyik ismert celeblány a Facebookon hozott létre egy zárt csoportot, és ott terjeszt a hazai hírességekről mindenféle hazugságot. A csoport ugyan zárt, de bárki beléphet. Több újságíró is a tagja, akik sajnos tényként fogadják az ott leírtakat. Olvasni lehet sztárpárok szexuális kalandjairól, hűtlenkedésekről, frissen összejött híres párokról. A Story magazin is tudja a csoport nevét, és ismeri az érintettek kilétét, de ha leírnánk, hogy ott mit terjesztenek a hazai sztárokról, akkor jogi értelemben mi is vétséget követnénk el, hiszen a valótlanság híresztelése személyiségi jogokat sért.

Megtévesztő tálalás

A lényeg tehát, hogy az ott leírtak egytől egyig szemenszedett hazugságok, furfangosan tálalva.
Valóban hihetően hangzik, ami a csoportban olvasható, ugyanis profin működteti a szóban forgó hölgy. Ráadásul az említett celeb több Facebook-profilt is létrehozott, amelyek mögött szintén ő áll, és az általa leírt hazugságokra a csoportok másik két tagja rendszeresen kontrázik. Így a külső szemlélő csak azt olvassa, hogy X. Y. biztos félrelépett X. Y.-nal, hiszen a csoportban három különböző ember is tényként állítja, pedig valójában ez a három ember egy és ugyanaz – magyarázta a Story­ magazinnak az egyik érintett híresség. Ő is azok közé tartozik, aki megelégelte a róla szóló becsületsértő vádakat, és elhatározta, hogy fellép a hazugságok ellen.

Persze azt ő is tudja, hogy nincs könnyű dolga, mivel álszemélyek ellen kell hadakoznia, hiszen előbb azt kell bizonyítania, hogy ki működteti valójában az oldalt. De elhatározása nagyon erős. Első körben egy, a témában tapasztalt ügyvédet keresett meg, illetve azokat a hírességeket is, akikről mindenféle kitalációt terjeszt. „Minden érintett, akit megkerestem, azonnal a támogatásáról biztosított, de volt olyan, aki nem is tudta, hogy miket terjesztenek róla” – magyarázta a neve elhallgatását kérő híresség, aki saját védelme érdekében nem szeretné a kilétét felfedni.

Pénzt csinál a hazugságból

Azt viszont elmondta, hogy szerinte a szóban forgó celebnek mi a célja a hazugságok terjesztésével. „Összeköti a kellemest a hasznossal. Híresen bosszúálló típus, amire kifejezetten büszke. Ha valaki nem tetszik neki, akkor élvezettel csinálja ki. Másrészt ezeket a csoportokat felduzzasztja, és ha már elegendő követővel rendelkeznek, akkor üzleti célra továbbadja. De működtet kisebb híroldalakat is, ahol ugyancsak a kamuiból készülnek a cikkek. Egykoron sokat szerepelt a tévékben, újságokban, ám egy jó ideje eltűnt. Lehet, azért bosszús, mert senki nem kíváncsi rá.”

Mit mond az ügyvéd?

A Story magazin megkereste dr. Fröhlich Krisztián ügyvédet, aki elmondta, hogy milyen büntetésre számíthat a gonoszkodó celebhölgy, ha ármánykodása bizonyítást nyer. „Amennyiben feljelentik az elkövetőt, és a ­Facebook-oldalak üzemeltetője nem tudja bizonyítani az általa leírtakat, akkor az becsületsértésnek, súlyosabb esetben rágalmazásnak minősül. Ez pedig egy évtől két évig tartó felfüggesztett szabadságvesztéssel büntetendő. Ha polgári perre kerül az ügy, akkor kárbüntetésre számíthat az elkövető, aminek összege több tényezőtől is függ. Amennyiben széles körben, nagy nyilvánosság előtt tette mindezt, az szigorúbb pénzbüntetéssel jár. Egy biztos: senkiről nem lehet becsületsértő kijelentéseket tenni anélkül, hogy az büntetlenül maradjon.”

Kiemelt kép: Getty Imges

Címkék:

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!