Hazai sztár

Istenes Bence: „Meg akarom találni a lelkemet, amit valahol elvesztettem”

Az elmúlt évben több alkalommal nyilatkozott a műsorvezető a testi és lelki problémáiról. Ezek állhatnak azon döntése mögött, hogy egy időre elvonult a világ elől.

Mindenkit meglepett, amikor a legnagyobb közösségi oldalon bejelentette, semmilyen munkát nem vállal mostanában, szeretne egy kicsit visszavonulni a nyilvánosságtól. „Az El Caminót tolom szilveszter óta… Szeretnék egy kicsit befele fordulni, töltődni, megtalálni a lelkemet, amit a sok munka és a társadalmi elvárások közepette valahol elvesztettem. Nyugalomra és csendre vágyom. Szeretném meghallani a belső hangomat. Nincs dráma, csak egy kis időre van szükségem” – írta Bence.

„Ellentétek vannak köztünk”

A Szent Jakab-zarándokutat nemcsak vallásos emberek járják, hanem egyre többen olyanok is, akik keresik önmagukat, keresik a választ a kérdéseikre. Bence problémákkal küzd, amire most megtalálhatja a megoldásokat. Még márciusban, az Életünk története című műsorban részletesen beszéltek a problémáikról Csobot Adéllal. „Néha olyan szintű ellentétek vannak köztünk, hogy megkérdez­zük egymástól, összeillünk-e egyáltalán. De közben mégis együtt vagyunk. Ez lehet, hogy az életkorunkból, lehet, hogy az élethelyzetekből adódik” – mondta a kilenc éve kapcsolatban élő, két gyereket nevelő édesapa arra utalva, hogy a legtöbb feszültséget a kétlaki élet okozza. Bence Németországban képzeli el az életét, Adél magyarországi karrierre vágyna. Azt mondták, az is gond, hogy a műsorvezető többször igényelné, hogy nyugodtan kettesben legyenek, mint Adél, miközben ő úgy érzi, többet áldoz az idejéből a családra, mint Istenes. „Hogy lesz-e szünet a kapcsolatunkban, lesz-e más partnerünk, lesz-e neki még esetleg felesége, vagy nekem egy férjem, ezt nem tudhatom” – tette hozzá Adél.

Adéllal az Életünk történetében vallottak először párkapcsolati problémáikról (Fotó: Smagpictures)

Testi tüneteket okoztak a lelki problémák

A nézők mindeközben csak azt látták, hogy egy jókedvű fiatalember vezeti a műsorokat a képernyőn, és érdekes videókat készít a párjával az internetre. Ki sejthette, hogy Bencének két idegösszeomlása is volt? Erről szintén tavaly márciusban nyilatkozott. Elmesélte, lelki gondjai komoly testi tüneteket okoztak nála: látásproblémái voltak, folyamatosan szédült, emiatt vezetni sem tudott. „Azt éreztem, nem vagyok a helyemen. Volt, hogy elmentem vásárolni, de haza kellett mennem, mert képtelen voltam a legapróbb dolgokra is koncentrálni. Ha bármin gondolkodnom kellett, be kellett csuknom a szemem, mert egyből elkezdtem szédülni – mondta a Blikknek ­Bence. A műsorvezető a második idegösszeomlásakor rájött, egyedül nem tudja megoldani a problémáit, pszichológusra van szüksége. – A legfontosabb, amit megtanultam, hogy sokkal őszintébben kimondjam, amit érzek, és amit gondolok. Korábban azt hittem, mindenkivel jó fejnek kell lennem, de rájöttem, nem ez a kulcsa annak, hogy tisztább és őszintébb kapcsolataim legyenek, hanem az, ha kimondom az érzéseimet.”

Régóta tervezhette a zarándoklatot

Májusban a Veszprém megyei Öskü focicsapatához igazolt. A mozgás a lételeme, nehezen élte meg, hogy sportbalesetet szenvedett júniusban, eltört a válla, műteni kellett. Három-négy hét otthoni pihenés után még hat-nyolc hetes gyógytorna várt akkor rá. Míg ő lábadozott, Adél a nyár folyamán végig az X-Faktort forgatta, igaz, közben rögzítették az Álarcos énekest is Bence műsorvezetésével, amely ősszel került adásba. Istenesnek volt szőke, zöld, rózsaszín a haja, és tudjuk, a frizurájához akkor szokott hozzányúlni az ember ilyen drasztikusan, ha valami megváltozott az életében.

Az El Camino szintén felkészülést, szervezést igényel, szálláshelyeket kellett foglalnia, és a felszerelést megvenni. Hogy most Spanyolországban mit tanul magáról, illetve ez milyen hatással lesz a szakmai és a magánéletére, az hamarosan kiderülhet.

Kiemelt kép: Smagpictures

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!