Hazai sztár

Gonda Kata: „Szeretek gyengéd és finom feleség lenni”

Fél éve ment férjhez a Keresztanyu sorozat másik népszerű színészéhez, Kenderes Csabához.

Vajon nehezebb összeegyeztetni a munkát, a családot és a karriert a XXI. században, mint egykor anyáinknak a múltban? Érdemes jól bevált recepteket átvenni? Katával többek között ezekről beszélgettünk.

Kislány kora óta készült az esküvőre

Mint mondja, mindkettőjük családjában jól működő házasságokat láttak, de nem ezért akarták hivatalossá tenni a kapcsolatukat. „Mérföldkőnek éreztük az esküvőt, egyfajta bizonyosságnak arról, hogy együtt képzeljük a jövőt – magyarázza Kata, majd hozzáteszi, hogy kislány kora óta tervezgette a nagy napot. – Persze elfogadtam volna, ha Csabának elég az élettársi kapcsolat. Ezzel a szülőknek és a nagyszülőknek se lett volna gondja, pedig az ő korukban, nem is volt az olyan régen, ez még vadházasságnak számított.” Kata azt mondja, feleségként nem sokban különbözik az élete attól a mintától, mint amit otthon, gyerekkorában látott. Édesanyja is össze tudta egyeztetni a munkáját a családi élettel, habár a színésznőnek egyelőre nincs gyereke. „Az édesanyám hosszú ideig volt óvodavezető és alpolgármester otthon, Martfűn, miközben a nővéremet, aki ma egyetemi adjunktus, és engem nevelt.”

Kata és Csaba így látogatták meg a férj nagyszüleit az esküvő után (Fotó: Skystar Wedding)

Nevetés is kell a jó kapcsolathoz

Kata szerint a mama, Zsuzsa asszony egyik titka a jó szervezés volt, a másik a férje. „Édesapám mindig komoly támaszt nyújtott neki. Elfogadta, hogy anyukámnak a karrierje, pontosabban a két munkahelye is fontos. Otthon mindannyiunknak megvolt a feladata a házimunkában. Emlékszem, listát írtunk, és én pipáltam ki, ha valaki valamivel végzett. A hétvége mindig a családé volt. Ez nálunk most azért másképp van, mert a munka miatt a hétvége gyakran szerdára vagy csütörtökre esik – nevet Kata. Azt is elárulja, anyósa szerencsére úgy nevelte a fiait, hogy párjukat otthon egyenrangúnak tekintsék. – Ennek ellenére megvan nálunk a klasszikus férj-feleség leosztás is, ami nem biztos, hogy mindenki szerint XXI. századi. De én szeretek gyengéd és finom nő, feleség lenni. Élvezem, ha átadhatom a férjemnek az irányítást, miközben örömmel gondoskodom róla. Egyébként mi is felosztjuk a házimunkát, listát nem írunk…még. Csabi főz többet, de a teregetés, a vasalás, a ruhák elpakolása az én reszortom. És ami nagyon fontos még: szeretek bohóckodni, megnevettetni őt.”

Érdemes megbeszélni a problémákat

Viták természetesen náluk is vannak. Ezeket azonban már modern módon kezeli. „Persze elsősorban nem ezért, de járok egy kommunikációs coachhoz, Wertán Sárához, akire a Beszélgess jól közösségimédia-oldalon találtam rá, vele konfliktuskezelésről is beszélgettem. Ugyanis mi Csabával szeretjük a kipattanni készülő konfliktusokat megbeszélni, boncolgatni, és bizony ilyenkor tudni kell nem megbántani a másikat. Ahogyan Feldmár András pszichológus mondta, a szeretet egyik alapvetése az, hogy tudnálak bántani, de nem foglak. Ez nagyon fontos és tudatos! – hangsúlyozza Kata. Egyelőre ketten élvezik felújított otthonuk nyugalmát, de ki tudja, mit hoz a jövő. – Nem tervezünk semmit, de a családalapítás mindent felboríthat” – teszi hozzá.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!