Hazai sztár

Balogh Eleni – Rekorder a szépségkirálynők között

Ahhoz, hogy valaki szépségkirálynő legyen, önmagában a szépség legalább annyira kevés, mint amennyire elengedhetetlen. A Miss Balaton legszebbjeinek munkanapjait testközelből figyelve kiderült, hogy kedvesség, fegyelem és alázat nélkül senki sem lehet királynő.

Csillogó fények, gyönyörű ruhák, kövekkel díszített korona – első ránézésre sokan azt gondolják, hogy mindehhez elég, ha valaki szépnek és csinosnak születik.
A Story magazin munkatársa néhány napon át egészen közelről szemlélhette a Miss Balaton nyolc felfedezettjének napjait a Maldív-szigeteken. A paradicsomi környezet ellenére a szépségek szigorú napirend szerint dolgoztak, hiszen ahhoz, hogy a legszebb fotók szülessenek, közel húsz ember munkáját kellett összehangolni.

A barnák trendibbek

Balogh Eleni fejére 2019-ben került a korona, és a pandémia miatt mind a mai napig ő birtokolja a Miss Balaton címet, így egyben rekorder is, hisz 2011 óta arra még nem volt példa, hogy ennyi ideig ne válasszanak utódot. „Emlékszem, amikor megkoronáztak, arra gondoltam, hogy ezt a koronát én nem adom oda senkinek – meséli nevetve az egyetemista lány, aki nemcsak a rekorderségével, de a külsejével is kilóg a jelen lévő lányok közül. – Mostanában a barnább tónusú szépségek, a Kim Kardashian típusú lányok a divatosabbak. Tényleg egyedül vagyok itt szőke, de ez is azt mutatja, hogy semmi sincs kőbe vésve: lehet királynő egy világosabb bőrű, hajú lány is” – üzeni Eleni azoknak, akik úgy döntenek, hogy tavasszal szeretnének jelentkezni a rangos eseményre.

Egy hónapig készült

Eleni kedves és rendkívül fegyelmezett lány. A fotózásra egy hónappal korábban megkezdte a tudatos felkészülést. Hetente ötször edzett, és szigorú diétát tartott, aminek következtében hat kilót fogyott. „A lányok is csodálkoztak, amikor megláttak. Most ugyanannyi kiló vagyok, mint amikor megkoronáztak – meséli, majd azt is elárulja, hogy ő bizony van annyira aszkéta, hogy ez idő alatt egyetlen falatra sem csábult el. – Nem, tényleg nem kaptam be egy szem sült krumplit sem – esküdözik, amikor azt kérdezzük, hogyan lehet kibírni a szigorú étrendet. – Mindig arra gondolok, hogy ha idáig eljutottam, akkor már nem teszem tönkre a munkámat” – magyarázza nevetve.

Eleni és focista párja évek óta együtt vannak (Fotó: Smagpictures)

Komoly napirend

Az egyhetes, egzotikus környezetben történő fotózás alatt a lányok általában reggel hat órakor ébredtek, a napot sok esetben jógával kezdték, aztán a reggeli után a beautycsapat kezei között szépültek, majd elindultak a fotózás helyszínére, ahol az egyenlítői éghajlat forró napsugarai alatt megállás nélkül pózoltak. Az ebédet és a pihenőt követően sok esetben újabb fotózás kezdődött a naplementében. Vacsora után pedig mindenki hamar nyugovóra tért, hiszen a korai kelést, az egész napi készenlétet csak kipihenten lehet jól viselni. A fentiekből is látszik, hogy a modellek világa legalább olyan tudatosságot követel, mint egy élsportolóé. Eleni ebben is szerencsés, hiszen párja focista, így pontosan tudja, hogy mennyi munka a testet fitten tartani.
Eleni és Dávid már azelőtt egy párt alkotott, hogy a lányt a Balaton szépének választották. A hírnév annak ellenére nem ejtett csorbát a kapcsolatukon, hogy a különleges szépségű lány a férfiaktól is nagyobb figyelmet kapott. „A versenyre való felkészítés része, hogy erről is beszélgetnek velünk a mentorok. Vigyáznak ránk. Nemcsak a verseny ideje alatt, de utána is sok segítséget kapunk a szervezőktől. Én 13 éves korom óta modellkedem, de ez a verseny még több munkát, kapcsolatot és barátságot hozott” – mondja Eleni, aki 2022 nyarán Balatonfüreden adja majd át csillogó koronáját.

Kiemelt kép: Smagpictures

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!