Hazai sztár

Zenészikonokra is emlékezik újévi gáláján Mága Zoltán (X)

A Tisztelet- és Hálaadás Gálájaként megrendezésre kerülő Budapesti Újévi Koncertjén olyan művészekről és legendás zenészikonokról is megemlékezik Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész, akiket a közelmúltban veszítettünk el, és akik korábban már szerepeltek a hegedűvirtuóz gálakoncertjének színpadán.

Az elmúlt másfél évtizedben minden esztendő Mága Zoltán hegedűművész újévi gálaestjével indult. A zsúfolásig megtelt Papp László Budapest Sportarénában a mára presztízsjellegűvé vált gálakoncerten sokszoros Grammy-díjas világsztárok, a komolyzenei élet kiválóságai, ismert és népszerű előadók léptek már színpadra. A Liszt-díjas hegedűművész minden esztendőben olyan világszínvonalú, grandiózus show-műsort készít, amelyben a legfiatalabb korosztálytól a szépkorúakig mindenki megtalálhatja a számára kedves műfajt. Az újévi gála emelkedett, ünnepi jellegét az első felvonás repertoárjában felsorakozó klasszikus művek, operabetétek adják meg a Kossuth-díjas művészek, világhírű operaénekesek interpretálásában, majd a könnyűzenén és a népzenén, népdalokon át a mai kor slágereit is hallhatja az Aréna ünneplő közönsége. Így van átmenet az operaáriáktól Vivaldi és Bach szerzeményein át az AC/DC- vagy a Queen-feldolgozásokon keresztül a határon túli gyermekkórusok közreműködésével népdalok és magyar slágerek hatalmas, zúgó vastapssal jutalmazott előadásához.

Mága Zoltán 2022-es esztendőt köszöntő, exkluzív környezetben, látványos díszletekkel tervezett újévi koncertje a Tisztelet és Hálaadás Gálájaként kerül megrendezésre, köszönetet mondva azoknak az orvosoknak, ápolóknak, valamint az alapvető szolgáltatásokat teljesítő embertársainknak, akik koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzetben is biztosították egészségügyi ellátásunkat és a napi szükségleteink elérését. „Ez a nap és alkalom talán méltó arra, hogy köszönetet mondjunk azoknak az embertársainknak, akik a koronavírus elleni harcban hősies áldozatvállalást tanúsítottak, és az emberi élet és egészség megmentéséért, megóvásáért dolgoztak a nap minden percében” – mondta a hegedűművész, megjegyezve, a Covid–19 fertőzés miatt túl sok embertársunkat, kiváló művészeket, barátokat, ismerősöket és szeretteinket veszítettük el. A gálaesten fejet hajtanak a vírus miatt elvesztett embertársaink emléke előtt.

„A XIV. Budapesti Újévi Koncerten, 2022. január elsején este megemlékezünk a magyar zenei élet egyik legnagyobb kiválóságáról, Balázs Fecó Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművészről, akivel családi barátságot ápoltunk, és több gálakoncertem, jótékonysági előadásom kiemelt sztárvendége volt. A ’Csönd éve’ után egy nagy, világra szóló produkcióval szerettük volna megköszönni hétköznapi hőseinknek az emberfeletti munkát, önzetlenséget, amit a koronavírus miatti veszélyhelyzetben tanúsítottak, de sajnos ez a láthatatlan kór elragadta tőlünk. Szintén fejet hajtunk egyik legnagyobb slágerének feldolgozásával az Omega Kossuth-díjas frontembere, Kóbor János emléke előtt, és megemlékezünk a legkimagaslóbb színművészünkről, Törőcsik Mariról, aki több újévi koncertünkön színpadra lépett, és 2019-ben megkapta a Budapesti Újévi Koncert Gáladíját” – árulta el a vadonatúj díszletekkel és látványvilággal készülő koncertjének néhány részletét a Budapest díszpolgára címmel is kitüntetett hegedűművész.

Készülődés az ünnepekre

Mága Zoltán a Storynak arról is beszélt, hogy a családban már hosszú évek óta azonos a forgatókönyv: már az adventi időszakban együtt készülnek a karácsonyi ünnepre, gyermekivel egyenként gyújtja meg az ünnepi családi koszorú gyertyáit, közösen vásárolják meg a karácsonyfát, és idén a négyéves kislánya, Elizabeth is segített a kiválasztásban. Az ünnepi asztalt is közösen díszítik, és szenteste közösen énekelnek, kezükben csillagszóróval. Mága Zoltán családjában hosszú évek hagyománya az is, hogy az ünnepi előkészületek mellett több adventi jótékonysági koncertet ad az ország különböző részein, de a lánya, Jennifer is önálló karitatív jellegű előadásokat és akciókat szervez a rászoruló gyermekek megsegítéséért.

https://magazoltan.com/jegyvasarlas

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!