Hazai sztár

Csonka András és Németh Kristóf: „Kereszttestvérek vagyunk”

Lassan huszonöt éve tart a barátságuk, ám korábban fogalmuk sem volt arról, hogy még rokonok is.

Civódnak, viccelődnek, ugratják a másikat A Konyhafőnök VIP műsorában, közben csillog a szemük és vigyorognak, látszik rajtuk, hogy ez bőven belefér negyed évszázados barátságukba. A sors különös fintora, hogy „csak” 25 éve ismerik egymást, pedig összefuthattak volna korábban is.

Gyerekként nem találkoztak

Mindkettőjüknek a legendás nevettető, a néhai Kazal László színművész a keresztapja. „Apám, Csonka Endre a Vidám Színpad művésze volt, jóbarátja Kazalnak és a feleségének, ­Balogh Erzsi színésznőnek, akit legtöbben a Szabó családból ismerhetnek, 1959-től 2007-ig az ő hangján szólalt meg Irén. Apám kérte meg Lacit, hogy legyen a keresztapám” – kezdi Bandi, aki persze rendszeresen látogatta Kazalékat, mégsem találkozott a szomszéd fiúval, a kis Kristóffal. „Egy ikerházban laktunk Kazalékkal, a szüleim jóbarátai voltak, összejártunk, én is rengetegszer átszaladtam hozzájuk – veszi át a szót Kristóf. – Nem volt gyerekük, nagyon szerettek, olyannyira, hogy Kazal rám hagyta a tévéfelvételei, az előadásai és az írásai jogait, így lettem én az ő szellemi örököse, ő pedig a tiszteletbeli, fogadott keresztapám. Már gyerekként is így hívtam, keresztapu. Hát így vagyunk mi Bandival kereszttestvérek.”

Bizalmi a kapcsolatuk

A két színész egyébként 1997-ben, a híres Friderikusz Show részeként képernyőre kerülő UtóShow-ban találkozott csak egymással. Fridi felkérte őket, hogy hívjanak meg bárkit a műsorba, és vegyék át a házigazda szerepét fél-fél órára. Bandi Lorán Lenkét, Tábori Nórát és Máthé Erzsit hívta meg. Kristóf Fridit invitálta meg, no meg az első szerelmét, a tanárát, illetve a rokonait is. „Amúgy én már ezelőtt is nagy Csonka András-rajongó voltam, ezért feljogosítva érzem magam, hogy öregebbnek tekintsem a koránál. Amikor felköszöntöm, mindig boldog hetvenedik, nyolcvankettedik szülinapot kívánok neki, mire ő elküld a francba. Régi játék ez köztünk – nevet Kristóf, aki színigazgatóként is sokat dolgozott együtt Bandival, a Fórum Színházban most is közösen készülnek a Budapest Orfeum című darab premierjére Benedek Miklós rendezésében. Mégis elsősorban rokonoknak, barátoknak tekintik egymást, mintsem kollégának. – Bandi azon kevesek egyike, akivel bizalmi a kapcsolatom. Szemtanúja és segítője volt életem nehezebb időszakainak is, például amikor elváltam, és kettesben maradtam Lóci fiammal. Ő az az ember, akiben egy csepp rossz szándék sincsen, és mindig ott van, ha az embernek egy jó szó vagy segítség kell.”

A Fórum Színházban is sokat dolgozott már együtt a két barát (Fotó: Smagpictures)

„Egy család vagyunk”

Bandi ugyanezt mondja Kristófról. „Sosem csalódtam benne. Mindig ott volt, ha olyan helyzet állt elő, hogy valakire számítanom kellett. Persze leginkább A Konyhafőnökben is látható adok-kapok, odamondogatós, viccelődős viszony jellemző ránk, mint a nagy beszélgetős. De az is van, és én ebben a felállásban szívesen vállalom a szerethető balek figuráját.” „Jól elszórakoztatjuk ilyenkor a körülöttünk lévőket, imádják az évődéseinket” – veszi át a szót Kristóf, majd Bandi jön: „Amikor kimentünk páran Bécsbe egy Michael Bublé-koncertre, nagyobb show-t csináltunk, mint Bublé.”
Eljárnak rendezvényekre, előfordult, hogy hajnalig társasjátékoztak közös ismerőseikkel, és András a barátja fiával is nagyon jó kapcsolatot ápol. „Bár nem Bandi Lóci keresztapja, mégis van köztük egy szoros kapcsolat. Pont, mint Kazal és köztem, meg Kazal és Bandi között. Ez jó. Mert ez azt jelenti, hogy nem csak barátok vagyunk. Bandi a családom része, ahogyan a gyerekeimmel és a feleségemmel együtt én is az ő családjának a részei vagyunk.”

Kiemelt kép: Smagpictures

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!