Hazai sztár

Osvárt Andrea: „A férfiak alábecsülnek, a nők rivalizálnak velem”

Színésznő, nyelvész, filmproducer, modell, és mindezzel nem is írtuk le, mi mindenhez ért. A magyar show-biznisz polihisztora otthonosan mozog a pilátesz, a jóga, az ingatlanfejlesztés, de még a társasházkezelés területén is. Tudásszomja olthatatlan, újabb két tanfolyamra iratkozott be.

A 42 éves színésznő a legkézenfekvőbb módját választotta annak, hogy bebizonyítsa, nem egy butuska, szőke nő.

Holtig tanul

Azt vallja, hogy nem csak a fiatalok kiváltsága a tanulás, ő pedig 42 évesen sem rest iskolapadba ülni. A szemléletet persze otthonról hozta. „A szüleim nagyon belénk nevelték a testvéremmel, hogy tanulni kell, úgyhogy állandóan az íróasztalnál ültünk, és mint a stréberek, úgy tanultunk a nővéremmel – kezdi Osvárt Andrea, aki nem elégedett meg a kitűnő középiskolai bizonyítvánnyal, hanem továbbtanult, és az ELTE olasz szakán szerzett diplomát. – Mindig is szerettem több lábon állni, bebiztosítani magam, hisz sosem lehet tudni, hogy mikor fognak mellőzni. A világjárvány rámutatott arra, hogy mennyire instabil az emberek élete, megélhetése, úgyhogy már csak a nyugalom végett is érdemes tanulni, nem beszélve a megszerzett tudásról, ami a legnagyobb hatalom!”

Két újabb kurzus

Egyszerre két gyorstalpalóra is beiratkozott a színésznő, aki az RTL II-n látható NőComment! múlt hét vasárnapi adásában vallotta be, hogy a társasházkezeléshez is konyít. „Egyelőre babonából nem akarom elárulni, hogy jelenleg mi az a két OKJ-s tanfolyam, amire beiratkoztam, de nem ez az első alkalom, hogy visszaülök az iskolapadba. 2016-ban jógaoktató-tanfolyamot, három évvel később piláteszoktató-kurzust, tavaly okleveles társasházkezelő-képzést, idén pedig emelt szintű ingatlankezelő-tréninget végeztem. Bár egyik sem a fő hivatásom, mégis az összeset gyakorlom. Családtagoknak, ismerősöknek, barátoknak például rendszeresen adok jógaórákat, és olykor cégeknek is tartok piláteszoktatást – magyarázza Andrea, aki a társasházkezelést sem hiába végezte el. – A házunkban én vagyok a számvizsgáló elnök, magyarán én ellenőrzöm a közös képviselő és a társasházkezelő munkáját. Ugyan az elnökség nem végzettséghez kötött, elég csak lakástulajdonosnak lenni, de úgy éreztem, hogy csak akkor tudom teljes körűen végezni a munkámat, ha tisztában vagyok a társasházi törvénnyel, az önkormányzati rendelettel, valamint megfelelő műszaki, gazdasági és villamosbiztonsági ismerettel rendelkezem.”

A népszerű beszélgetős műsorban derült ki, hogy mi mindenhez ért (Fotó: Smagpictures)

„Nem szeretem, ha megvezetnek”

Elismeri, hogy nemcsak tudás-, hanem jó adag bizonyítási vágy is tombol benne. „Az életem során sokszor beskatulyáznak és lekezelően bánnak velem, mert egy egyszerű színésznőnek néznek, akit nem érdemes komolyan venni. Míg a férfiak alábecsülnek, addig a nők általában rivalizálnak velem, és sokszor bizonygatnom kell, hogy nekem is vannak értékes, értelmes gondolataim. Nem szeretem, amikor hülyének néznek, vagy megvezetnek, netán nem vesznek komolyan. A társasház lakóinak sem tetszett, hogy egy színésznő osztja nekik az észt, úgyhogy ami a házkezelést illeti, részben ezért is végeztem el a tanfolyamot, hogy ha esetleg betámadnak, akkor elő tudjam venni a végzettségemet, és meg tudjam magam védeni, hogy márpedig én nem vagyok az a buta, szőke nő, aminek sokan hisznek!”

Főzősuli a következő

Andrea nem elégszik meg hat gyorstalpalóval, a jövőben többet is szeretne elvégezni, köztük egy főzőkurzust. „Egyszer már beiratkoztam egy főzőtanfolyamra, csak aztán közbejött valami, úgyhogy végül abbahagytam. Imádok főzni, és az utóbbi időben egyre többször kísérletezem az ételekkel, ízekkel, formákkal, színekkel, úgyhogy nem kizárt, a jövőben egy szakácskurzusra is benevezek.”

 

Kiemelt kép: Smagpictures

A STORY MAGAZIN FRISS SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a story ezotéria különszáma!

A Story sztárotthon különszámot keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!