Hazai sztár

Hódi Pamela és Berki Krisztián – Kié lesz Nati?

Az egykori Fradi-vezér és ügyvédje még bízik benne, hogy Pamela meggondolja magát, és a kizárólagos helyett megelégszik kislányuk közös szülői felügyeleti jogával.

Egy család felbomlása mindenkit megvisel, és a szétválás egyik legnehezebb része a gyerekelhelyezés. Szívfacsaró belegondolni is, hogy onnantól mindenki kevesebbet kaphat majd a csemetéjéből. Már nem mindennap láthatja, vagy adhat neki jóéjt-puszit… De hogy se anyából, se apából ne legyen túl nagy a hiány, manapság egyre többen egyeznek meg a közös felügyeletben. 2017-ben Hódi Pamela és Berki ­Krisztián is valami hasonlóban állapodott meg, ám az édesanya még a nyáron bírósághoz fordult, hogy megváltoztassa ezt. Nem tudni, pontosan mi vezetett az influenszer pálfordulásához, de Nati miatt már korábban is hadban álltak Berkivel. Pamela minden esetben azt sérelmezte, hogy exe nem tartja magát a megbeszéltekhez.

Pamela egyedül akar dönteni Natiról

Lapunknak Berki Krisztián ügyvédje, dr. Szkalka Tamás számolt be a jogi csatározásról, ami közel fél éve nyomasztja már a szülőpárost. „Míg Pamela kizárólagos szülői felügyeleti jogot szeretné, mi a közös felügyelet kimondását kérjük a bíróságtól. Mi is beadhatnánk kizárólagos felügyeletei jog iránti kérelmet, de azt gondolom, a gyermek érdekeit a szülők közötti egyezség és az 50–50 százalék közeli kapcsolattartás szolgálja”.
Pamela azonban máshogy gondolja, és kizárólag ő szeretne a legtöbb, Natit érintő kérdésben dönteni. A kizárólagos felügyeleti jog ugyanis leginkább a Berkivel való egyet nem értéséről szól, és hogy sok esetben könnyebb lenne, ha egyedül dönthetne. De kizárólagosság ide vagy oda, az ügyvédtől megtudtuk: fajsúlyosabb kérdésekben mindkét szülő beleegyezésére szükség van.

Több nap a tét

Pamela nem akarja tiltani a kislányát az apukájától, de a láthatás egy újabb sarkalatos pont közöttük. Ugyanis szeretné, ha Nati kevesebbet lenne az apukájával. Berki keménynek mutatja magát, de úgy tudni, nagyon megviseli már a gondolat is. „A megállapodásuk szerint Nati 9 napot az anyukánál, 5-öt az apukánál volt. Sőt az utóbbi időben beállt az a rendszer, hogy ez a gyakorlatban inkább fele-fele volt, ami ügyfelemnek megfelelő lenne – folytatja az ügyvéd. – De Pamela ezt szeretné megváltoztatni, és Krisztián napjait 2-re csökkenteni. Ezt viszont valami olyan megváltozott körülménnyel kell indokolni, ami azt gondolom, nincs.”
A Story megtudta, hogy Berkiéknek egyszer már majdnem sikerült megállapodniuk, de az aláírás végül elmaradt. „Azt gondolom, még megváltozhat Pamela álláspontja. Bízunk benne, hogy így is lesz. De ha nincs közös kérelem, valamelyik félre ráosztják a kizárólagos felügyeletet.” Esetükben nagy valószínűséggel Pamelára, hiszen Berkivel ellentétben ő teljes jogot kér.

Natit is megkérdezik?

Lapunk megkereste az egykori sztárpár mindkét tagját, és az édesapa azonnal leszögezte: nem fogja beérni 2 nappal. „Apai felelősségem, hogy a kislányom érdekeit nézve, az ő kérését figyelembe véve minőségi időt töltsek vele. Közös programokat szervezek kettesben, és hármasban is Mazsival. Táncra járunk, és mindig biztosítom afelől, hogy a szülei a legjobbat akarják neki. Nem szolgálja Nati érdekeit, és nincs is hozzászokva, hogy kevesebbet legyen az apukájával. Remélem, az édesanya önmagán kívül hamarosan megkérdezi azt a személyt is, akit 9 hónapon át hordott a szíve alatt, hogy vajon ő mit szeretne?” Berkivel ellentétben Pamela nem akart még részletekbe bocsátkozni, és indokait, érzelmeit egyelőre, úgy döntött, megtartja magának. „Amíg nincs jogerős ítélet, nem nyilatkozom az ügy folyamatáról és egyben magánéletünk ezen szakaszáról. A későbbiekben pedig megfontolás tárgyává teszem” – nyilatkozta a Storynak.

Új törvény segítheti Berkit

Berki és ügyvédje Varga Judit igazságügyi miniszter nemrég benyújtott törvényjavaslatában is bízik, ami egyebek mellett arról szól, hogy válás után bírói döntés alapján a szülők közösen gyakorolhatják a szülői felügyeleti jogokat akkor is, ha azt az egyik szülő nem akarja. „Elképzelhető, hogy mire jövő évben, ennek a peres eljárásnak vége szakad, addig megtörténik ez a családjogi törvénymódosítás, ami pontot tesz az ügy végére.”

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!